Política

Ballart posa fi a 40 anys de domini del PSC a Terrassa

El candidat de Tot per Terrassa i anterior alcalde socialista s’imposa a Alfredo Vega amb 10 regidors

Jordi Ballart, l’anterior alcalde del PSC que va plegar del partit amb retrets per la municipalització de l’aigua i l’aplicació del 155, ha aconseguit posar fi a 40 anys d’hegemonia socialista i ha imposat la seva candidatura, Tot per Terrassa (TxT), amb 10 regidors dels 27 que té l’Ajuntament terrassenc. El PSC d’Alfredo Vega ha perdut dos regidors, passant de nou a set. ERC ha aconseguit millorar el resultat, amb un regidor més que els quatre que va obtenir el 2015. Cs, al seu torn, s’ha mantingut en els mateixos tres escons dels últims comicis.

El gran damnificat de la nit va ser Terrassa en Comú, que ha desaparegut del mapa local. La fragmentació entre Terrassa en Comú i Podem ha fet, amb tots dos partits entorn els 4.000 vots, que cap d’ells arribés al 5% dels sufragis i que s’hagin quedat a les portes del consistori. També han quedat fora de la corporació el PP, que ha perdut l’únic regidor que va obtenir el 2015, i la CUP, amb idèntic resultat. Els tres edils que CiU va obtenir el 2015 s’han convertit en dos de Junts per Catalunya, candidatura que encapçalava Lluís Puig, el conseller de Cultura a l’exili, i que tancava Josep Rull.

Un resultat, doncs, en què Ballart ha donat la sorpresa i que, tot i que s’ha reduït la fragmentació amb cinc partits al consistori, necessitarà la suma amb un altre partit per obtenir majoria absoluta o acostar-s’hi. Queda descartat un pacte de TxT i el PSC, per la mala relació de Ballart amb els socialistes, i ERC apareix com el soci més probable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.