Política

Maragall necessitarà Colau o Artadi pel govern

El futur alcalde anuncia que es reunirà amb Forn i Colau

Si governar amb 11 regidors és missió impossible, amb 10 és una quimera. Aquest és el gran problema que es trobarà Ernest Maragall a partir del 15 de juny, quan rebi la vara d’alcalde i vulgui posar en marxa el seu programa electoral, i que l’obligarà a buscar el pacte, ja sigui per formar un govern estable o per buscar acords que li permetin aprovar les seves propostes.

Fins ahir, Maragall havia dit i repetit que la seva intenció era governar en minoria, però és evident que un govern amb només 10 regidors neix amb una feblesa excessiva. Ahir, quasi a mitja nit, el futur alcalde de Barcelona no va aclarir quina opció de govern farà. Va anunciar una visita imminent a Quim Forn, a la presó, per parlar de futur i també que parlarà amb Ada Colau.

Maragall va lamentar l’absència de la CUP de l’Ajuntament, va lloar la campanya d’Ana Saliente i va assegurar que compta amb ells.

Qui es va mostrar partidària a negociar un acord estable va ser Ada Colau, que, emocionada, va afirmar que del resultat de les eleccions d’ahir es desprèn que la ciutadania de Barcelona aposta perquè les forces d’esquerra arribin a una entesa. Colau va assegurar que els resultats obtinguts pel seu partit són “molt bons” i va assegurar que el segon lloc és un nou triomf de la “gent comuna”, que és la manera com l’encara alcaldessa anomena els seus votants.

L’altra opció de pacte que té ERC són els regidors de JxCAT, que, tot i això, no serveixen per sumar la majoria, que se situa en 21 regidors, lluny dels 15 que sumen ERC i JxCAT. Elsa Artadi va explicar, ahir, que s’havien posat a disposició de Maragall i es va felicitar per la victòria d’un independentista a Barcelona, tot i reconèixer que la falta d’unitat d’acció havia afeblit el moviment.

Per la seva part, Jaume Collboni va celebrar quasi com una victòria haver doblat regidors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.