Política

El PSC arrasa a Sabadell i tindrà el doble de regidors

Marta Farrés, la gran guanyadora de la nit, no té, però, majoria de govern

Esquerra creix i Guanyem cau

Els sabadellencs no han revalidat l’acord de quatre partits d’esquerra que, el 2015, va desallotjar el PSC de l’alcaldia. Ben al contrari, la ciutat vallesana ha apostat, clarament, per retornar el poder municipals als socialistes i fer alcaldessa Marta Farrés.

El PSC ha complert l’aspiració de tornar a governar Sabadell, deixant enrere el llegat de Manel Bustos i el cas Mercuri. La nit electoral, amb un escrutini ja força avançat al tancament d’aquesta edició, donava un creixement molt important al PSC, que ha passat de cinc a deu regidors, però, tot i el gran resultat, la majoria se situa en 14 regidors i caldran nous pactes. La reedició del govern que havia ostentat Unitat pel Canvi, ERC, Crida per Sabadell i Guanyem Sabadell és impossible. Aquests darrers han quedat escombrats fora del consistori, perdent els dos regidors. Esquerra Republicana ha sumat un nou regidor, fins a set , mentre que Ciutadans i la Crida es mantenen amb tres cadascun. Marta Farrés s’estrenarà com a alcaldessa amb el 30% dels vots. Aquesta militant socialista ja formava part de l’equip de Manel Bustos, però va perdre les primàries internes i va deixar pas fa cinc anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia