Política

Colau s’obre a negociar un govern “ampli, estable i progressista” amb ERC i PSC

Retreu a Maragall que llegeixi els resultats en clau sobiranista: “Barcelona és una ciutat d’esquerres”

Demana converses discretes sense parlar d’alcaldes

Diumenge se li escapaven les llàgrimes i semblava abatuda, però ahir va envalentir-se i va passar a l’acció. Defugint el victimisme, Ada Colau va donar valor als resultats aconseguits per Barcelona en Comú: “Hem empatat en regidors i hem guanyat en sis dels deu districtes”, va dir després de reconèixer de nou la victòria d’ERC. Prenent com a base aquests resultats, l’alcaldessa va instar ERC i el PSC a obrir converses per oferir a Barcelona un govern “ampli, estable i progressista” que sigui capaç d’escometre les iniciatives que la ciutat necessita.

El canvi de xip de Colau s’hauria pogut activar en veure el discurs d’Ernest Maragall valorant els resultats de la nit electoral. La va decebre, segons va confessar ella mateixa, que únicament en fes una lectura en clau independentista o unionista, “pràcticament sense referències al model i les necessitats de la ciutat”. “És un grandíssim error”, hi va afegir.

Per Colau, els ciutadans han evidenciat que Barcelona “no es defineix per ser independentista o no, sinó per ser d’esquerres”. D’aquí que vulgui traduir aquesta “amplíssima majoria progressista” en un govern que pugui posar en marxa “les polítiques que reclama la ciutat”. En el seu cap hi ha un pacte amb ERC i el PSC que s’ha de començar a negociar amb discreció i “posant al davant el que necessita la nostra ciutat i no les sigles dels partits”. Tampoc creu que toqui parlar en clau personal: “Abans de parlar d’alcaldes o alcaldesses hem de buscar un govern ampli, estable i progressista”.

En tot cas, la líder dels comuns va descartar del tot la possibilitat d’incloure JxCat o la candidatura de Manuel Valls en aquest joc aritmètic, que encara podria tenir algun canvi d’escenari. Els dos regidors que va obtenir el PP només s’aguanten per 46 vots i, en cas que demà els perdi en el recompte de la junta electoral, podrien anar a parar a Barcelona en Comú, desfent l’empat, o al PSC, ampliant-lo.

LA FRASE

L’important no són les sigles, sinó les polítiques que calen a la nostra ciutat. I han de ser d’esquerres
Ada Colau
Candidata de Barcelona en Comú

Res a negociar amb Quim Forn

Instants abans de la compareixença de Colau, Ernest Maragall va demanar-li per Twitter que l’acompanyés a Soto del Real a parlar amb Quim Forn, cap de llista de JxCat, per “escoltar-nos i contrastar els projectes de ciutat”. Preguntada sobre això, l’alcaldessa va etzibar al líder d’ERC que deixés de fer política per Twitter, i el va convidar a “parlar seriosament”. Colau va argumentar que no té cap inconvenient a visitar els presos polítics, com de fet ja va fer fa uns mesos, però que no té res a negociar amb Forn ni JxCat en relació amb el futur de la ciutat “perquè els nostres models de ciutat no concorden”. Colau, doncs, tot i demanar a Maragall que no posi línies vermelles en la qüestió nacional, sí que en té en clau barcelonina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GUERRA A GAZA

Arrenquen les converses de Doha sense perspectiva d’un acord immediat

BARCELONA
ÀSIA

Corea del Sud proposa obrir un diàleg amb el Nord per abordar “tots els afers”

BARCELONA
GUERRA A EUROPA

Ucraïna crea la seva primera comandància militar en territori rus

BARCELONA
GUERRA A GAZA

L’ONU urgeix Israel a posar fi a les violacions de drets humans a la Franja

BARCELONA
GUERRA A EUROPA

Rússia: pena de 12 anys per a una russo-americana que va donar 47 euros a Ucraïna

BARCELONA

Els comuns avisen el PSC que no busqui acords amb Junts

barcelona
GUERRA A EUROPA

Londres reconeix el dret d’Ucraïna a usar armes britàniques contra Rússia

BARCELONA
AMÈRICA LLATINA

L’expresident argentí Fernández, imputat per violència conjugal

BARCELONA
ESTATS UNITS

Dimiteix un altre rector universitari per les protestes per la guerra a Gaza

BARCELONA