Política

Colau afirma que no fer un acord d’esquerres seria “fallar a la gent”

L’alcaldessa de Barcelona en funcions insisteix que no pactaran amb “forces de dretes”

Considera que “no és creïble” que ERC i PSC es vetin mútuament quan han estat fent pactes els últims quatre anys “a Barcelona, Catalunya i Espanya”

  • VÍDEO: Butlletí del Meteocat

L’alcaldessa de Barcelona i candidata de Barcelona en Comú (BComú) a la reelecció, Ada Colau, ha assegurat aquest dimarts que si comuns, republicans i socialistes no aconsegueixen un “acord d’esquerres” per al futur govern municipal “seria fallar a la gent de Barcelona”.

Ada Colau ha publicat aquesta tarda un vídeo a les xarxes socials on aposta per un tripartit amb republicans i socialistes. Ha recordat que la seva formació sempre ha deixat clar que “mai” no faran pactes amb “forces de dretes” sinó que sempre voldran parlar amb “forces d’esquerres” per fer les polítiques valentes que necessita aquesta ciutat”. I segons ella, el resultat del 26-M els dona la raó de forma “contundent” perquè 28 dels 41 regidors són de forces d’esquerres, en al·lusió a BComú, ERC i PSC.

La líder dels comuns admet que republicans i socialistes han manifestat en les últimes hores el seu rebuig mutu a participar en una mateixa aliança i es veten per la qüestió nacional, però considera que “no és gaire creïble”.

En aquest sentit, recorda que “ara mateix estem governant junts a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, ERC, PSC i BComú i ho hem fet quatre anys”. “ERC i PSC han pactat una pila de vegades a Barcelona, Catalunya i a l’Estat”, ha remarcat. Per Colau, després de quatre anys d’acords “seria incomprensible i seria fallar a la gent de Barcelona” que ara no fóssim capaços de seure a una taula i arribar a “un acord d’esquerres per a la ciutat de Barcelona”.

Segons ella, tot és qüestió de “voluntat política” i apunta que “queden dies per parlar tranquil·lament”.

L’alcaldessa ha subratllat que “mai no farem pactes amb forces de dretes sinó que sempre voldrem parlar amb les forces d’esquerres per mantenir polítiques d’esquerres”. “No formarem part de cap govern i de cap acord que impliqui a forces de dretes. Nosaltres parlarem amb ERC i amb PSC”, ha puntualitzat Colau.

Així, ha assegurat que si de les “converses honestes i discretes” amb ERC i PSC en surt “algun proposta de pacte o acord es plantejarà a les persones inscrites a BComú” i “no hi haurà acords amagats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GUERRA A GAZA

Arrenquen les converses de Doha sense perspectiva d’un acord immediat

BARCELONA
ÀSIA

Corea del Sud proposa obrir un diàleg amb el Nord per abordar “tots els afers”

BARCELONA
GUERRA A EUROPA

Ucraïna crea la seva primera comandància militar en territori rus

BARCELONA
GUERRA A GAZA

L’ONU urgeix Israel a posar fi a les violacions de drets humans a la Franja

BARCELONA
GUERRA A EUROPA

Rússia: pena de 12 anys per a una russo-americana que va donar 47 euros a Ucraïna

BARCELONA

Els comuns avisen el PSC que no busqui acords amb Junts

barcelona
GUERRA A EUROPA

Londres reconeix el dret d’Ucraïna a usar armes britàniques contra Rússia

BARCELONA
AMÈRICA LLATINA

L’expresident argentí Fernández, imputat per violència conjugal

BARCELONA
ESTATS UNITS

Dimiteix un altre rector universitari per les protestes per la guerra a Gaza

BARCELONA