Política

ERC manté el vet al PSC i els socialistes no se senten interpel·lats

L’oferta de Guanyem d’un govern a dues bandes xoca amb el pla d’ERC

La proposta de Guanyem Girona no va ser rebuda amb els braços oberts ni per ERC ni pel PSC. Per una banda, els republicans van insistir ahir a mantenir l’aposta que ja van formular dimarts: a l’Ajuntament de Girona ha de governar un tripartit entre ERC, JxCat i Guanyem. I en cap cas un govern bipartit. Per tant, l’aposta de Guanyem Girona neix morta si es té en compte el que havien dit el dia abans els republicans; però no només perquè ERC descarta un govern a dues bandes, sinó també per la negativa dels republicans a tenir cap mena de tracte amb el PSC, ni pel que fa als pactes ni a la investidura. Quim Ayats ho va dir ben clar: “No formarem part de cap govern que estigui supeditat a cap partit del 155.” A més, Ayats va avançar també que votaran en contra de qualsevol alcaldable –sigui de JxCat o de Guanyem Girona– que accedeixi al govern amb el suport del PSC. “Volem un govern fort, unitari, independentista, un govern que cuidi la ciutadania i no depenent del 155”, diu Ayats.

“Govern de concentració”

D’altra banda, la cap de llista del PSC, Sílvia Paneque, també es va voler pronunciar sobre la proposta que va fer ahir Guanyem Girona. La líder socialista remarca que l’aposta que fa la formació de Salellas d’un govern bipartit supeditat al vot d’investidura del PSC “entra en contradicció” amb el que havia dit el dia abans ERC, que havia fet una aposta per un “govern de concentració” entre ERC, JxCat i Guanyem Girona, i que “exclou” els socialistes. Per Sílvia Paneque, és ERC qui ha de definir-se i donar resposta a Guanyem Girona, ja que són els republicans els que han posat les condicions al govern bipartit. “És ERC qui ha vetat qualsevol tipus de suport del PSC; per tant, nosaltres no ens sentim interpel·lants i no sentim que haguem de respondre a cap tipus d’oferta”, manifesta la cap de llista del PSC, Sílvia Paneque.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Jesús Naharro
Alcalde d’Abrera (PSC)

“Abrera és una gran cruïlla, que ha d’estar endreçada”

Barcelona
José Andrés Martín
Alternativa en Comú

“La majoria absoluta a Abrera és una anomalia, és personalista”

Abrera

La ròtula de molts eixos viaris

Abrera
ESCÒCIA

El líder escocès i de l’SNP reafirma la urgència de la independència

BARCELONA
VATICÀ

El papa inicia aquest dilluns una gira pel sud-est asiàtic i Oceania

BARCELONA
ESTATS UNITS

Trump defensa legalitzar el consum personal de marihuana a Florida

BARCELONA
EUROPA

L’extrema dreta guanya per primer cop unes eleccions regionals a Alemanya

BARCELONA
ESTAT FRANCÈS

Macron rep dilluns Cazeneuve, el seu nom preferit per a primer ministre

BARCELONA
GUERRA A GAZA

Crida a la vaga general a Israel per forçar una treva i el retorn dels ostatges

BARCELONA