Política

Maragall es veu alcalde i considera “inversemblant” l’alternativa de Colau amb els vots de Cs

El cap de llista d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona s’ha reunit amb Junqueras a Soto del Real, amb Forcadell i Bassa a Alcalá Meco

Preveu trobar-se amb Forn i Artadi a la tarda

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha assegurat aquest divendres que es veu alcalde de Barcelona, i considera que l’oferiment del candidat del PP, Josep Bou, d’investir un candidat alternatiu a Colau si renuncia a l’independentisme fa encara més “inversemblant” l’alternativa d’una investidura de la candidata de BComú amb els vots de part de Ciutadans. Maragall ha fet aquestes manifestacions a les portes de Soto del Real després de reunir-se aquest divendres amb Oriol Junqueras a Soto del Real. Prèviament ha visitat també Forcadell i Bassa a Alcalá-Meco, i aquesta tarda preveu reunir-se també a Soto del Real amb Joaquim forn i Elsa Artadi.

Maragall ha fet arribat aquest divendres a la resta de grups municipals un document de principis com a primer pas per a les converses que caldrà mantenir abans del 15 de juny per investir un nou alcalde o alcaldessa a la capital catalana. El cap de llista d’ERC ha afirmat que es veu com a alcalde un cop llegits els resultats del 26 de maig. “La conclusió lògica d’aquestes converses és aquesta”, ha afirmat, però ha recordat que “no hi ha automatismes ni lectures úniques” i encara hi ha “feina per fer”.

En aquest sentit ha recordat que la seva formació ha obtingut la victòria en aquestes eleccions i s’ha mostrat esperançat que les negociacions amb JxCAT i els comuns per aconseguir la investidura “acabin positivament”. Ha sortit de la reunió amb Junqueras “convençut” i “esperançat” que els passos que està fent el seu equip obtindran bons resultats, i ha apuntat que se sent “acompanyat” pel líder d’ERC. “Surto amb una dosi d’expectativa positiva major”, ha afirmat a les portes de Soto després de la reunió.

Per contra, ha evitat entrar en “especulacions” sobre la investidura de Colau amb els vots de part de Ciutadans o del PP. Ha considerat que és una opció “inversemblant”, i ha insistit que el seu equip està “treballant”. “Crec que tenim àmplies possibilitats de coincidència” amb “els diversos grups amb qui estem parlant”, ha afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Àsia

Ajut a l’Afganistan malgrat tot

Barcelona
Andreu Absil (Andy)
Alcalde de Montgat (PSC)

“No vull mirar enrere i ens toca fixar-nos en el futur i el 2027”

Montgat

La porta d’entrada al Maresme

Montgat
estats units

L’FBI investiga com un “intent d’assassinat” contra Trump el tiroteig en el seu camp de golf

barcelona
guerra a gaza

Un míssil balístic disparat des del Iemen activa les alarmes en el centre d’Israel

barcelona
amèrica del sud

L’arrest de dos bascos a Veneçuela eleva el nivell de la crisi diplomàtica

barcelona

Caça major contra l’amnistia

Barcelona
política

Núria Navarro, nova diputada del PSC al Parlament de Catalunya

girona
Dídac Manresa Molins
Alcalde de Breda (ERC)

“Un dels objectius de legislatura és enllestir la redacció del POUM”

Breda