Política

JxLlagostera proposa a la CUP partir-se el mandat

La CUP subratlla que la lectura dels resultats de les eleccions els condueix més, ‘a priori’, a una entesa amb ERC

“La manca d’una majoria absoluta a Llagostera per part de cap partit fa necessari bastir ponts i teixir aliances que permetin la governabilitat de l’Ajuntament per tal de fer realitat els projectes que el municipi necessita.” És una de les reflexions recollides per Junts per Llagostera en una carta oberta que han adreçat a la població. En el comunicat anuncien que des del partit s’ha ofert a la CUP compartir l’alcaldia. En les eleccions del 26 de maig, Junts per Llagostera va perdre la majoria absoluta que CiU havia obtingut tant el 2011 com el 2015, amb Fermí Santamaria al capdavant. La regidora Pilar Aliu va rellevar Santamaria i, tot i que Junts per Llagostera va ser la formació més votada el 26-M, va retrocedir dels nou regidors que va obtenir CiU el 2015 als cinc assolits ara.

La segona força va ser ERC, amb quatre edils; la CUP en va aconseguir tres, i el PSC, un. De les converses mantingudes, Junts per Llagostera detalla que ERC els va dir que “la seva prioritat és obtenir l’alcaldia amb un pacte amb la CUP”. En la carta també s’hi exposa que “la CUP es va mostrar oberta al diàleg i estan a l’espera del resultat de les assemblees que estan fent”, i que “el PSC té la voluntat de treballar per al poble”, si bé “no són aritmèticament clau a l’hora de decidir el govern”.

Possibilitats obertes

El cap de llista de la CUP a Llagostera, Enric Ramionet, va manifestar ahir que, de la lectura de les eleccions, interpreten que els resultats els condueixen més “a una entesa amb ERC”. Hi va afegir que, tot i que l’aliança amb Junts per Llagostera no seria “la natural”, tampoc “l’han de menystenir”. Amb tot, avui al matí hi ha prevista una nova reunió entre ERC i la CUP. Ramionet destaca que la CUP va tenir uns resultats molt bons però que d’entrada no aspiraven a l’alcaldia, si bé explica que la possibilitat de compartir-la amb ERC està sobre la taula.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia