Política

Mundet, de JxCassà, serà alcalde amb un govern amb el PSC

JxCassà veu “inacceptable” que ERC governés en minoria, quan els republicans van quedar per sobre per només 3 vots

Canvi al capdavant de l’Ajuntament de Cassà de la Selva. La incògnita de cap on es decantaria el socialista Marià Montsunyer es va desvelar ahir, quan es va fer públic que Junts per Cassà i el PSC han arribat a un pacte de governabilitat. Aquest acord, per tant, suposarà que l’alcalde al municipi durant els propers quatre anys serà Robert Mundet, de Junts per Cassà. Mundet considera que els resultats de les eleccions municipals del 26 de maig li donen tant “dret i legitimitat” per assumir l’alcaldia com la que hauria tingut l’actual batlle, Martí Vallès (ERC). Entre aquests dos grups, de fet, pràcticament hi va haver un empat tècnic tant en els comicis del 2015 com en la darrera cita a les urnes: ara fa quatre anys, la candidatura d’ERC, encapçalada per Vallès, va obtenir la majoria absoluta per tan sols cinc vots més que la llista de CiU, liderada per Mundet. Una situació que va ser molt similar a la viscuda el 26 de maig, quan ERC va quedar per sobre de Junts per Cassà per només tres vots. A diferència del 2015, però, l’escenari aquest cop no ha estat cosa de dos, sinó que el PSC va assolir un regidor que ha acabat tenint la clau.

“Jutjar per la capacitat”

Robert Mundet va explicar ahir que, després de les eleccions, va mantenir dues reunions amb ERC, en les quals els va proposar partir-se el mandat: dos anys per als republicans i dos per a Junts per Cassà. “Des de la primera conversa amb els representants d’ERC, vam veure que la seva voluntat era governar en minoria i relegar els vuit regidors de JxC a l’oposició. I, en una segona trobada, se’ns va manifestar l’opció d’arribar a possibles acords de manera puntual, però sempre sense entrar a formar part del govern municipal”.

Amb 8 regidors d’ERC i 8 de Junts per Cassà, Mundet qualifica “d’inacceptable” la proposta dels republicans. “Els cassanencs i les cassanenques ens han atorgat un pes important, que ens dona legitimitat per actuar i reclamar l’alcaldia. Ens vam presentar a les eleccions per governar, no per fer seguidisme.” Paral·lelament, Marià Montsunyer (PSC) pensa que no hauria estat convenient que hi hagués hagut un govern en minoria d’ERC, ja que l’aritmètica al ple podia bloquejar que es tiressin propostes endavant. Demana, a més, que no se’l jutgi “pel color polític”, sinó per “les capacitats i habilitats de portar a terme un projecte”.

Des d’ERC es va confirmar ahir que durant les converses amb JxCassà es va posar sobre la taula la possibilitat de compartir l’alcaldia: “Una proposta que des d’Esquerra vam quedar oberts a parlar-ne, pendents que JxCassà concretés com s’hauria d’articular”. ERC hi va afegir que entre els dos grups van acordar “un silenci informatiu”, que “es considerava necessari per continuar dialogant de tot sense interferències fins a la següent reunió“: “Un diàleg que entenem estroncat unilateralment per Junts per Cassà”.

LA FRASE

La política és pacte i arribar a acords depèn de la voluntat. Les aportacions del PSC són molt assumibles
Robert Mundet
cap de llista de junts per cassà


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia