Política

El lletrat Jordi Pina confia que el tribunal serà valent i aplicarà el dret

Tot i saber que una sentència favorable als presos aixecarà moltes crítiques a Madrid, insisteix al Suprem que sigui “valent”

Jordi Pina, lletrat de Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez, ha dit a TV3 que té la “fermesa i la convicció” que el Suprem serà “valent” i aplicarà el dret com en qualsevol altre judici.

Pina ha coincidit amb l’advocat de Joaquim Forn, Xavier Melero, en opinar que l’últim torn de paraula no serveix de res, a vegades fins i tot per “espatllar”, però ha argumentat que en aquest cas la cosa era diferent pel tipus de judici que era.

Pina ha explicat que alguns magistrats van dir a les defenses que estaven satisfets per l’alt contingut tècnic dels seus informes finals. “Es pensaven que vindríem a fer política, una performance o un xou mediàtic”, ha indicat.

Pina ha instat el tribunal a no fer política, a no inventar tipus penals nous i a aplicar el dret. Tot i saber que una sentència favorable als presos aixecarà moltes crítiques a Madrid, ha demanat al Suprem que sigui “valent”. “Tinc la fermesa i la convicció que el tribunal ho farà”, ha conclòs.

Sobre el trasllat dels presos a Catalunya, ha dit que no creu que hi hagi cap pega perquè la setmana que ve ja puguin dormir en presons catalanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia