JOAN ADROHER
ALCALDE ELECTE DE FLAÇÀ (JUNTS)
“Hem de potenciar el nucli antic”
Treballarà per situar Flaçà en el mapa dels carris bici
El projecte preveu un pas soterrani per prioritzar les persones
Partits “cosins germans“
Va entrar a l’Ajuntament el 2007 amb l’aleshores alcalde, Josep Perich. De tarannà pactista, considera que ERC, amb quatre regidors a l’oposició, és un partit “cosí germà” tot i les diferències programàtiques. “Sempre hem buscat el consens; l’experiència demostra que són projectes més duradors. És el nostre tarannà.”
Junts va ser la llista més votada, amb 274 vots, i va aconseguir cinc regidors. ERC, amb 209 vots, va obtenir 4 regidors. Per l’alcalde, Joan Adroher, els vots republicans no “són gens menystenibles” i aposta pel diàleg per buscar el “bé comú”.
Quin model de poble proposen?
Hem de diferenciar el que podem fer nosaltres i el que necessitem d’ajut de les administracions superiors. Per exemple, la supressió del pas a nivell . El govern català ja fa temps que va reservar els diners; estem pendents que, des de Madrid, el nou govern desencalli tot el projecte del finançament per part d’Adif. Serem coherents amb el que hem negociat a Madrid fins ara i amb el que ens han proposat i hem convingut.
És una llarga reivindicació.
Hi ha una normativa europea que obliga a suprimir els passos a nivell. Ens comportarà dividir el poble. Hi haurà una paret que dividirà el poble en dos, però s’hi han de posar pal·liatius, com ara un bon pas soterrani, perquè la prioritat són les persones, els veïns. Caldrà realitzar un bon pas soterrani recte, sense angles morts i amb accessibilitat correcta i donar sortida al trànsit viari amb el projecte que ja està marcat.
Hi ha algun altre projecte destacat?
Hi ha dos carrers que s’han d’acabar. Cal enllestir el de Pompeu Fabra i la carretera de Sant Llorenç. I arreglar el carrer del Comerç. També volem millorar l’entrada del municipi per la Bisbal.
Pensa que s’hauria de revitalitzar el nucli antic de Flaçà?
S’hi han fet, des del 2007, un parell d’actuacions importants. Han millorat molt l’accessibilitat i la imatge del poble. És la part emblemàtica i més atractiva de Flaçà. Els forasters venen a l’església i no s’esperen que sigui tan bonica, s’ho troben. Tenim pendent posar Flaçà en el mapa de les rutes de ciclisme. Treballarem per posar-nos en el mapa del carril bici del Baix Empordà, per la Pera. També per adequar els camins que ens connecten amb els pobles veïns. Aquestes són algunes de les prioritats. Des que vam entrar a l’ajuntament la nostra idea era que moure’s per Flaçà fos fàcil, millorar la via pública.
Hi ha prou vida cultural, prou teixit associatiu que dinamitzin?
S’ha de tenir en compte que al nucli antic es podrien realitzar activitats, però tenim el problema de l’aparcament. Es pot estudiar de fer-ho. El que hem de fer és potenciar el nucli antic i donar-li sentit de conjunt. Deia Josep Pla que quan passava per Flaçà era un poble “fred i desgavellat”. És el que intentem, que no ens coneguin per aquests adjectius.
I què s’hi pot fer?
Intentem fer activitats que tinguin rendibilitat social en un sentit ampli, que sigui útil. Per exemple, amb la gespa artificial al camp de futbol s’hi ha doblat l’ús.
Es va tancar la paperera Aconda i la zona on estava està degradada. Què hi poden fer?
Es va tancar el 2009 i tot el solar està en un procés de degradació que no ens agrada gens. Es va declarar insolvent i els creditors ho van portar als jutjats; es va fer una subhasta i va quedar deserta. El problema és que no és una propietat municipal. És de mal resoldre.
Escriure un comentari
Identificar-me.
Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar.
Vull ser usuari verificat.
Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.