MARIA VIDAL
ALCALDESSA DE SANT JOAN LES FONTS (JUNTS PER CATALUNYA)
“Som d’una generació diferent”
repte. Vidal afronta l’etapa post-Espona amb un equip jove Objectiu. Diu que fixarà l’accent en les polítiques del dia a dia de les persones
De tècnica a política
Va néixer a Barcelona el 1975, però viu des de petita a Sant Joan les Fonts. Llicenciada en història de l’art, ha estat la tècnica de promoció cultural del municipi i, abans, havia estat al Museu Comarcal de la Garrotxa d’Olot com a gestora cultural i museogràfica. En política, és la seva primera experiència i no està afiliada a cap partit.
Assumeix l’alcaldia com un repte després de 24 anys del mateix alcalde al capdavant del consistori. Afirma que és un repte que l’il·lusiona i explica quin serà el tarannà del seu equip de govern i els principals projectes que afrontaran.
Què suposa substituir Espona?
És un repte, si tenim en compte que ha estat alcalde durant els últims vint-i-quatre anys. És, però, un repte que vam afrontar amb molta il·lusió i, ara, amb ganes d’aportar un gra de sorra al poble com a equip nou que som.
Seran continuistes?
Nosaltres som independents vinculats a Junts per Catalunya, que és el paraigua comú, que aplega sis regidors amb inquietuds diferents; som, a més, d’una generació diferent. Som conscients que s’han fet moltes coses, la majoria les compartim; mantindrem les que són en benefici dels veïns i volem millorar tot el que puguem.
Analitzi la seva llista.
A l’equip som sis persones, cadascuna amb molta capacitat de treball i de treballar les àrees que els pertocaran. També podem treballar temes amb visió comarcal i de futur. Hi ha una regidora que ha estat dotze anys a l’Ajuntament i una altra que n’hi ha estat quatre, i la resta som nous i no vinculats mai a la política. Per això afirmo que governar és per a nosaltres un repte.
Per què va decidir involucrar-se en política?
He estat sempre treballant amb polítics, però des de l’àmbit tècnic. El PDeCAT em va fer la proposta i m’ho vaig començar a plantejar. Vaig assumir el repte, perquè és una manera diferent de treballar per al municipi on he estat treballant molt de temps i on visc.
Què creu que els diferenciarà dels equips anteriors del PDeCAT?
Ens ha d’identificar que el fil conductor de totes les polítiques seran les persones, les seves necessitats del dia a dia. El nostre programa no té obres importants quant a volum. Hi ha molta infraestructura i equipaments fets. Nosaltres, en canvi, treballarem en temes de benestar social, incidint una mica més en els joves, en les situacions de solitud de les persones, en programes d’acompanyament, buscarem una major proximitat amb els veïns, etcètera.
En què treballaran primer?
L’actuació més immediata que hem de fer són els nous lavabos del primer pis de l’escola Castanyer. És una necessitat que, com a tècnica, coneixia bé, i tenia clar que hi havíem d’incidir urgentment.
Com treballaran?
La participació ciutadana és un punt clau per a nosaltres i per a les administracions d’avui en dia. La nova manera de fer política té a veure amb participar.
Hi haurà consultes populars?
Estem mirant maneres per fer consultes per temes que afecten veïns de llocs en concret i també amb les entitats. Busquem el sistema per recollir opinions i trobar punts en comú.
En té alguna de pensada ja?
Sí, hem de parlar amb tothom per als accessos als polígons i també hem de consultar els veïns sobre les pilones de la plaça Major.
Hi ha majoria de dones al consistori. Això es notarà d’alguna manera en concret?
Hi ha el tema sobre la taula, però no tenim cap acció definida. Sí que tenim clar que volem mantenir un programa d’accions potent en el tema de la violència de gènere, que, per desgràcia, hem patit al poble.
Escriure un comentari
Identificar-me.
Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar.
Vull ser usuari verificat.
Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.