Política

Llançà repetirà el ple del cartipàs

L’oposició no havia rebut amb prou antelació la informació

L’alcalde ho atribueix a un error de tramitació

El primer ple del nou mandat de Llançà, convocat ahir per aprovar el cartipàs, s’haurà de repetir dijous que ve. El motiu ha estat que l’oposició no havia rebut la documentació i tota la informació dels acords que s’havien de debatre i votar.

Des de l’oposició, el portaveu d’ERC, Guillem Cusí, ha manifestat la seva protesta pel fet que s’estava produint un defecte de forma. En un comunicat, Cusí atribueix la suspensió del ple del cartipàs a un “error del govern” i lamenta que el mandat “comença amb mal peu, malament en les formes, però també amb la imposició de l’horari del ple, a dos quarts de dues del migdia, que no permet cap tipus de conciliació familiar ni laboral”.

L’alcalde, Francesc Guisset (PSC), matisa que s’ha produït un error de tramitació administrativa que no ha permès que els membres del consistori rebessin la documentació amb les 24 hores d’antelació que especifica la llei. Segons l’alcalde, el punt s’hauria pogut aprovar per la via d’urgència (Junts i el PSC sumen majoria absoluta), però el govern ha optat per ajornar-ho per a un pròxim ple que tindrà lloc el dijous 27. Referint-se a la queixa d’un regidor que retreia un cost afegit per a l’Ajuntament, Guisset explica que com que no s’han pogut aprovar les indemnitats de retribució cap dels càrrecs electes que van assistir al ple d’ahir no cobrarà indemnitats. L’alcalde ha pogut donar compte de les delegacions de competències als regidors que formaran el nou govern i el punt de retribucions queda per a la setmana que ve.

Quatre carteres, a més d’Alcaldia

A més d’Alcaldia, Francesc Guisset s’encarregarà de les àrees d’Hisenda, Urbanisme, Obres i Activitats, Promoció Econòmica i Interior. Núria Escarpanter portarà Govern Local, Negociació Col·lectiva, Serveis i Infraestructures, Ensenyament i Benestar Animal. Sílvia Barris (PSC) assumirà Atenció al Ciutadà, Serveis Municipals, Paisatge Urbà, Medi Ambient i Salut. Juanjo Serrán (Junts) serà el responsable de Comunicació, Participació Ciutadana, Noves Tecnologies i Esports. Sònia Sarola (Junts) s’encarregarà de Cultura, Benestar Social i Voluntariat i Associacions. Finalment, Elsa Rodríguez (PSC) s’encarregarà de Joventut, Família i Dona i Activitats Públiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia