Política

Egibar: “Catalunya trobarà la via perquè es respecti el que la ciutadania decideixi”

El portaveu del PNB al parlament basc denuncia que amb el judici de l’1-O s’ha volgut “escapçar” i els líders independentistes com a “escarment”

El diputat nacionalista es mostra convençut que “la lluita democràtica i pacífica no serà en va”

  • VÍDEO: El portaveu del PNB, dijous al Parlament basc

El portaveu del PNB al parlament basc, Joseba Egibar, ha denunciat que amb el judici contra l’1-O s’ha volgut “escapçar” els líders independentistes catalans. El polític jeltzale, però, creu que “la lluita democràtica i pacífica no serà en va” i els catalans trobaran la via perquè es respecti allò que decideixin.

Egibar, que va formar part de la delegació parlamentària que va assistir al judici contra el procés, ha assegurat en un intervenció al ple de la cambra basca de dijous que durant tot el temps que ha durat el judici al Tribunal Suprem, s’ha intentat “escapçar” els líders del sobiranisme català “a manera d’escarment”. Ha posat com a exemple les declaracions de l’ex-vicepresidenta del govern espanyol Soraya Sáez de Santamaría en les que manifestava “alt” i amb “supèrbia” que pensaven “liquidar l’independentisme” i ”escapçar el sobiranisme”.

Egibar ha apel·lat al diàleg i a l’acord com l’única via possible de solucionar el conflicte polític entre Catalunya i l’Estat. En aquest sentit, ha citat el líder d’ERC,Oriol Junqueras, que en el seu al·legat final al judici va afirmar que el millor per a tothom és reconduir aquesta qüestió al terreny de la política, “que és d’on mai no hauria d’haver sortit”. També ha citat Jordi Turull, que va dir “el diàleg sempre ha de ser el camí”, o les paraules de Raül Romeva, que va constatar que “amb la repressió no convenceran als qui aposten per les vies pacífiques”.

El diputat del PNB s’ha mostrat convençut que els polítics catalans “estan fent història” a Catalunya. “Des d’aquesta convicció, la lluita democràtica i pacífica no serà en va, i Catalunya tard o d’hora trobarà la via perquè el que decideixi lliure i democràticament sigui respectat”, ha remarcat.

En aquest context, ha expressat el seu “respecte, admiració, reconeixement i solidaritat a els qui, des del seu posicionament inequívocament pacífic, democràtic i polític, han dotat de contingut real el concepte de dignitat personal, política i democràtica”.

El Parlament basc ha demanat l’excarceració dels presos polítics catalans i ha sol·licitat respecte als drets dels pobles i nacions existents en l’Estat espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Harris ataca el “criminal” Trump en el primer míting com a aspirant a la Casa Blanca

barcelona
política

Homenatge del Parlament a Joan Rigol

barcelona
política

Junts tombarà el sostre de dèficit i fa trontollar el pressupost de Sánchez

madrid
estats units

El Capitoli es blinda per la compareixença de Netanyahu

barcelona

Trias s’acomiada de l’AMB destacant el consens polític que sempre ha caracteritzat l’ens

Barcelona
estats units

Harris millora els números de Biden, però encara no supera Trump

barcelona
societat

Amnistien el jove que va despenjar la ‘rojigualda’ de la seu de la Generalitat

girona
guerra a europa

Ucraïna evita l’impagament del seu deute extern

barcelona
estats units

Dimiteix la directora del Servei Secret per l’atemptat a Trump

barcelona