El 17,29% del cens del Camp i l'Ebre participa en la tercera onada de consultes

El 90,57% dels vots van ser a favor de la proposta, un resultat lleugerament inferior al registrat el mes de febrer

Les comarques de Tarragona es van incorporar ahir de ple a les consultes sobiranistes. Després de dues temptatives inicials, amb sis i onze municipis, respectivament, la jornada d'ahir va convocar 31 municipis, amb 210.744 persones amb dret a exercir el vot. Dels veïns de la demarcació cridats a votar ho van fer 36.432 persones (17,29%). D'aquests, 21.121 –el 90,57%– es van pronunciar clarament a favor de la proposta i un 6,57% (1.491) van emetre un vot negatiu. Finalment, 983 persones (2,70%) es van desplaçar fins als col·legis electorals per emetre vot en blanc o nul. Entre les dades cal destacar el cent per cent dels vots afirmatius que es van emetre a Colldejou i, d'altra banda, el 22,98% de vots contraris, a Vila-seca.

Els percentatge de participació més elevats s'han registrat en municipis petits, on la implicació dels veïns ha superat la meitat de la població convocada. Entre els exemples per esmentar en aquesta jornada figuren la Vilella Alta (68,22%), l'Argentera (66,93%) i Colldejou (55%). (Vegeu les dades a les planes 15 i 16).

En general, la participació a les comarques de Tarragona es va mantenir força elevada en relació amb la mitjana catalana (vegeu la plana 2) i només en set casos va rebaixar aquest barem –Reus, Alcanar, Altafulla, Cambrils, Torredembarra, Ulldecona i Vila-seca–. És precisament el baixíssim resultat de participació en què es van tancar els col·legis d'Ulldecona i Vila-seca (9%) i de Cambrils (10,42%) que van afectar a la baixa la tendència que es va demostrar a la resta dels col·legis electorals.

Les Terres de l'Ebre continuen alienes als creixements de participació de la demarcació de Tarragona i només dos municipis s'hi han afegit en aquesta ocasió. De fet, en global, a les quatre comarques de l'Ebre només s'han pronunciat tres municipis, des de la primera convocatòria del desembre.

Els resultats globals de la demarcació es van completar al voltant de les onze del vespre. Les plataformes es van mostrar satisfetes tant pel desenvolupament de la jornada com dels resultats assolits després de pràcticament quatre mesos d'activitats de difusió.

La convocatòria pràcticament dobla les dues anteriors

La proliferació de plataformes per a l'organització de consultes ha estat creixent. El 13 de desembre, en la primera convocatòria, només se'n van fer en sis municipis: Almoster (38,9%), Maspujols (38%) i Montbrió (31%), al Baix Camp; Constantí (13%), al Tarragonès; les Piles (35%), a la Conca de Barberà, i l'Arboç (23%), al Baix Penedès. La participació dels municipis de Tarragona va ser testimonial, en aquesta primera consulta, en què hi van prendre part 167 municipis. La primera tongada va servir d'embrió per a les onze plataformes que es van crear amb vista al 28 de febrer. En aquesta hi van participar Alforja (32%), l'Aleixar (35,1%), Riudecanyes (36%) i Vilaplana (45%), al Baix Camp; la Torre de Fontaubella (59%), al Priorat; Barberà de la Conca (28%), l'Espluga de Francolí (29,5%) i Montblanc (20%), a la Conca de Barberà; Llorenç (32%) i el Vendrell (9%) al Baix Penedès i Xerta (44,5%), al Baix Ebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.