Política

CARLES GUTIÉRREZ

ALCALDE DE QUART (QUART ACTIU)

“No ens fixem tant en les sigles”

aliances ·

Explica que Quart Actiu va apostar per un govern plural i el màxim d’obert possible

Celebraran juntes de portaveus

Àrea de Participació.
Llicenciat en ciències ambientals, treballa d’agent d’assegurances. En el mandat 2015-2019, Quart Actiu es va partir l’alcaldia amb el PSC: els 2 primers anys el batlle va ser Cabarrocas (PSC) i el 2017 va prendre el relleu Gutiérrez. Dilluns es farà el ple del cartipàs. Gutiérrez durà les àrees de Governació, Seguretat, Cultura i Participació, que és nova.

“Ens hem de centrar a millorar la participació ciutadana, la seguretat i la transparència.” Així ho considera l’alcalde de Quart, Carles Gutiérrez. En les eleccions municipals del 26-M va encapçalar per segona vegada l’agrupació d’electors Quart Actiu, que va aconseguir 5 regidors. ERC en va treure 2; el PSC, 2; la CUP, 1 i JxQuart, 1. L’executiu local que s’ha format està liderat per Quart Actiu, que governarà en coalició amb el PSC i amb el cap de llista de JxQuart el 26-M, Jordi Batlle, que passarà a ser regidor no adscrit.

Quin plantejament els va guiar a l’hora de formar govern?
Amb la voluntat de continuar practicant municipalisme, vam creure que era el moment de fer un govern més global. Vam apel·lar a diferents forces, a les quals vam plantejar que ens agradaria que treballessin juntament amb nosaltres els pròxims 4 anys. Ens vam reunir amb el PSC, amb JxQuart i la CUP. A l’únic partit que no vam fer l’oferiment d’entrar al govern va ser a ERC. Apostem per les persones i, en aquell moment, no ens vèiem compatibles amb alguns membres del seu grup.
El 2015 van obtenir 2 regidors i ara 5. Sorprès amb la pujada?
Ens esperàvem un bon resultat, però si he de ser sincer no tan bo. Estem molt contents del reconeixement del poble i, a partir d’aquí, vam apostar per impulsar un govern plural i com més obert millor. Amb només una altra força ja hauríem sumat tranquil·lament o hauríem pogut governar amb minoria. Hem estat generosos. És la nostra manera d’entendre la política. No tenim partit, som una agrupació d’electors. No ens fixem tant en les sigles, sinó en les persones. Volem sumar gent que vulgui treballar per millorar el municipi.
Quart Actiu afirma que l’aliança amb el PSC era amb el condicionant que no hi sigués l’exalcalde Pere Cabarrocas, i el PSC explica que, després del 26-M, Cabarrocas va prendre la decisió personal de fer un pas al costat i que, per tant, la seva renúncia a l’acta de regidor no va ser arran del condicionant de Quart Actiu. Què en pot dir?
Va ser bastant agredolç. Sí, aquesta era una condició que nosaltres posàvem. A més, ho havíem promès així, casa per casa. Considerem que Cabarrocas ha estat el millor alcalde que ha tingut el nostre municipi, però tot té una data de caducitat. Per mi ha estat un mestre, si bé tocava renovar, igual que ho hem fet nosaltres. La seva manera de fer política ha sigut molt bona, però pertany a un altre temps. Cabarrocas ha estat 34 anys a l’Ajuntament, 26 dels quals com a alcalde. Som els primers que li hem guanyat unes eleccions.
I el PSC, de nou un dels seus socis.
Crec que serà fàcil arribar a enteses. La idea de tots és la mateixa: millorar Quart. El que no m’agrada és ser un alcalde autoritari. I la relació amb l’oposició voldria que fos totalment transparent, propera i constructiva. Crearem per primer cop la junta de portaveus; hem de millorar la regidoria de Comunicació i es posarà en marxa la de Transparència i la de Participació.
I pel que fa a obres, alguna de destacada per a aquest mandat?
De projectes importants, volem fer l’ampliació del local social de Palol d’Onyar; cobrir la pista esportiva de Palol i millorar l’entorn i l’interior del local social de Quart.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia