Política

SÒNIA MARTÍNEZ

ALCALDESSA DE LA JONQUERA (JUNTS)

“Volem fer el poble atractiu”

“Treballarem per fer un pla de mobilitat pensant en el poble que volem tenir d’aquí uns anys”

“Volem mostrar que la Jonquera no és només allò que es veu o se sent als mitjans”

En el discurs d’investidura va afirmar que aquest ha de ser el mandat de la reactivació de l’economia local i la millora de la imatge del poble.
Vam redactar una pla de desenvolupament local i comercial que volem desenvolupar. Creiem que cal una reactivació del comerç dins del poble. Ara hi ha molts comerços tancats. Establirem una sèrie d’ordenances que regulin totes aquestes ocupacions de via pública, homogeneïtzarem aquestes ocupacions i incidirem en la retolació. En definitiva, volem fer el poble atractiu.
Han pensat a convocar ajudes?
Ja hem començat amb les subvencions per millorar les façanes. Ara ja obrirem la convocatòria per a aquest any, amb unes bonificacions que poden arribar al 90 per cent de l’import per a les rehabilitacions. Hem fet, a més una bonificació del 95 per cent de la taxa d’obertura d’establiments per impulsar nous comerços.
Com es modifica la imatge del poble de la Jonquera?
Volem mostrar que la Jonquera no és només allò que es veu o se sent als mitjans. Tenim un gran potencial econòmic però també tenim una part de natura, a l’Albera. Hem de pensar en la nostra bellesa patrimonial i el MUME, que ens situa al mapa museístic d’Europa.
Ha reeditat el pacte del 2011 amb el PSC. Havia previst alguna altra possibilitat?
Vaig estudiar totes les possibilitats. Però més enllà dels ideals de país hem de pensar per al bé del poble. Hem treballat conjuntament amb el PSC quatre anys i estem satisfets per les dues bandes. Moltes propostes del mandat passat volem desenvolupar-les ara. Era important la continuïtat.
El pacte de govern estableix diversos compromisos, com donar suport a les entitats i augmentar les subvencions. Ja ho han quantificat?
Tenim clar que s’ha d’augmentar l’import. Les subvencions estan molt regulades i s’ha de veure com s’ha de fer. Les entitats són una eina important d’integració i cohesió social i necessiten el nostre suport.
S’han compromès a fer una millora de la neteja dels carrers i els parcs.
S’haurà de posar a licitació la nova concessió. Les necessitats de la Jonquera fa vint anys no són les mateixes que ara. La concessió que és ara vigent fa molt que es va fer. Cal pensar en la recollida porta a porta i ara estem estudiant fer un nou tipus de recollida l’any vinent.
Com combatran l’incivisme?
Amb pedagogia. Per això hem pensat en els agents cívics que informin. L’incivisme es combat dia a dia. La Policia Local, per exemple, ha posat moltes sancions per defecacions de gossos però cal una campanya de conscienciació que ha d’anar acompanyada d’unes ordenances severes, per si la pedagogia, que costa temps i diners, no dona resultats.
Voleu donar una especial atenció al riu. Què s’ha de fer?
Amb les obres del túnel de la MAT, de TAV havien baixat sediments i per això ja vam fer un dragatge. Volem continuar en aquesta línia. Volem pensar en el riu com un carrer més del poble. Urbanísticament aquest carrer també caldrà millorar-lo. També pensem que, al costat del riu, ens calen molts aparcaments. El passeig del riu ha de ser més atractiu.
Quins projectes més tenen?
El nostre principal objectiu és dinamitzar el carrer Major. La Jonquera té molts clients del nord. Ara hem d’aconseguir que vinguin al centre. S’ha de mirar a l’any 2021, quan s’acaba la concessió de les autopistes, i estudiar què volem. Treballarem per fer un pla de mobilitat pensant en la Jonquera d’aquí uns anys. L’ampliació del Gran Jonquera portarà també més visitants i més vehicles.
Aquest ha ser el mandat de la nova comissaria de Mossos?
Ho serà. Fa un mes hem acabat les obres d’urbanització de la zona. Per tant està preparada perquè el 2021 es construeixi. Interior ens diu que el timing és el que estava establert.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

iran

Pezeshkian nomena cap d’Exteriors el negociador del pla nuclear

barcelona
política

Illa s’emporta el nucli dur al govern amb Romero a Economia i l’ex de Junts Sàmper a Empresa i Treball

madrid
POLÍTICA

Paneque serà portaveu del govern d’Illa i assumirà Territori, Habitatge i Transició Ecològica

Girona

Vidreres aprova el Pla de Gestió Ètica de colònies de gats

VIDRERES
estats units

L’equip de Trump denuncia que han piratejat les seves comunicacions

barcelona
israel

La fiscal general ordena aturar les subvencions a les llars d’infants als ultraortodoxos

barcelona
regne unit

La fiscalia estudia endurir les penes per als autors dels aldarulls ultres

barcelona
guerra a europa

Zelenski admet l’operació de tropes ucraïneses en territori rus

barcelona
salvador illa

El filòsof seriós