Política

Selva

Balliu, de puntetes sobre l’acord amb el PSC

Mentre a fora de la sala una trentena de persones protestaven, Salvador Balliu (JxCat) era escollit com a president amb 18 vots, al davant de Joan Martí (ERC), amb 10, i Miguel Ángel González (Ciutadans), amb un. Hi va haver dos vots en blanc (els comuns) i no hi va poder ser Àstrid Desset (JxCat). Balliu reedita l’acord del 2015 amb Independents de la Selva (IdSelva) i el PSC. Ahir va passar de puntetes sobre l’acord amb els socialistes i es va centrar a “donar suport als ajuntaments”. “Qualsevol ideologia queda en segon pla”, va dir l’alcalde de Caldes de Malavella.

Pere Garriga, el portaveu d’IdSelva i alcalde d’Arbúcies, va donar més detalls del pacte. IdSelva s’ha vist –va dir– obligat a pactar perquè els dos grups majoritaris –JxCat i ERC, tots dos amb deu consellers– no s’han entès: “El poble havia decidit que les dues llistes s’entenguessin i es posessin d’acord, però no ho han fet.” En un al·legat independentista, Garriga va recordar l’1-O i que hi ha presos polítics i exiliats.

Si Balliu no es va referir a l’intent fallit de pactar amb ERC i gestionar el Consell amb 20 consellers de 33, el republicà Joan Martí, en canvi, ho va fer. “És una oportunitat perduda” i va atribuir a Junts “haver oblidat l’1-O i aquella il·lusió i desig d’independència”. Martí també es va referir al “cofoisme” de Balliu per presumir de les xifres del Consell i va recordar que hi ha problemàtiques com ara l’atenció als menors immigrants.

A Ana Belén López, portaveu del PSC i edil de Caldes, no li tocava un paper fàcil. Va definir el PSC com un “partit catalanista i partidari de la convivència”. Va dir que treballarien per tothom i que ells no fan trucades [en referència a les gestions de Quim Torra perquè el PSC i Junts no pactessin a Santa Coloma]. Al final, Ivette Casadevall (CUP) va criticar el PSC amb una pregunta retòrica: “Com farem república amb aquells que han fet mans i mànigues per fer-la avortar?”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa s’emporta el nucli dur al govern amb Romero a Economia i l’ex de Junts Sàmper a Empresa i Treball

madrid
POLÍTICA

Paneque serà portaveu del govern d’Illa i assumirà Territori, Habitatge i Transició Ecològica

Girona

Vidreres aprova el Pla de Gestió Ètica de colònies de gats

VIDRERES
estats units

L’equip de Trump denuncia que han piratejat les seves comunicacions

barcelona
israel

La fiscal general ordena aturar les subvencions a les llars d’infants dels ultraortodoxos

barcelona
regne unit

La fiscalia estudia endurir les penes per als autors dels aldarulls ultres

barcelona
guerra a europa

Zelenski admet l’operació de tropes ucraïneses en territori rus

barcelona
salvador illa

El filòsof seriós

política

Montero està al 100% amb el finançament i no oblida Junts

madrid