El PP i ERC critiquen l'ambigüitat de CiU en el debat sobre la immigració

El PP admet oportunisme en la seva proposta

Si bé CiU va donar suport a la moció que el PP va presentar a Sant Andreu de Llavaneres, dijous els grups de la federació nacionalista a Alella i a Pineda de Mar optaven per votar-hi en contra. «CiU fa un doble discurs en funció del seus interessos», va comentar ahir el vicesecretari general del PP al Maresme, Javier Berzosa. La crítica la va fer en una roda de premsa en què va anunciar que la moció, que demana que el govern de l'Estat espanyol utilitzi el padró per expulsar els immigrants en situació irregular, es presentarà en tots els ajuntaments on el PP tingui representació. La secretària d'Immigració del partit, Susana Clerici, va negar que el debat, originat a Vic, hagi estat cap factor determinant a l'hora de plantejar aquesta proposta. «Si la polèmica de Vic no hagués tingut lloc, nosaltres avui presentaríem igualment aquesta moció», va afirmar.

Tot i això, Berzosa sí que va admetre que la proximitat de les eleccions al Parlament de Catalunya, que seran a la tardor, ha motivat una presència creixent de la immigració en el discurs del seu partit. A més de les mocions, que es presentaran en els plens municipals, el PP ahir va fer entrar pel registre un text semblant perquè sigui votat en el Parlament de Catalunya. En la moció, presentada pel diputat Rafael López, es demana que el govern de la Generalitat insti els ajuntaments a «comunicar a la direcció general de la policia la situació d'estança o residència il·legal de totes les persones estrangeres que tingui coneixement a través de la seva inscripció en el padró».

ERC també va carregar ahir contra CiU per haver aprovat una proposta «policial» i «repressora». El secretari de Moviments Socials i Immigració dels republicans, David Minoves, va apel·lar a la responsabilitat dels nacionalistes per fer marxa enrere i rectificar. «S'han saltat l'acord que van signar de no utilitzar la immigració com a arma electoral», va recordar. Minoves lamenta que CiU hagi «caigut en el parany del PP» i recorda a l'alcalde de Llavaneres, Bernat Graupera, que la seva funció no és denunciar immigrants irregulars. El regidor d'ERC Joan Mora, va lamentar que el govern en minoria de Graupera s'hagi aferrat «a un ferro roent per poder mantenir la cadira i la governabilitat del que queda de mandat».

Tema poc prioritari a Alella i Pineda

g.a. / T.m

Després que dimarts CiU de Sant Andreu de Llavaneres fes possible l'aplicació de la moció del PP, dijous hi havia l'expectació de com resoldrien aquest text els grups d'Alella i Pineda. «Les prioritats del partit al municipi són ara mateix unes altres», va afirmar el grup de CiU a Alella. La portaveu nacionalista al ple municipal, Cristina Xatart, va manifestar que «abordar la immigració com un problema, com ho està fent el PP, distorsiona la convivència del municipi i crea problemes». A Pineda de Mar, cap grup municipal, excepte el PP, no va donar suport a la moció i el debat es va generar en un clima força distès. Tot i això, el grup independent, 100x100 per Pineda, es va abstenir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Hamàs, Fatah i dotze grups més acorden fer un govern d’unitat nacional

barcelona
política

Sánchez i Aragonès es reuniran demà a Barcelona en plenes negociacions per la investidura

barcelona
estats units

Harris ja té el suport de prou delegats per garantir-se la nominació presidencial

barcelona
política

Sánchez olora la derrota en estrangeria en un ple dens i en mans de Junts

madrid
europa

Alemanya i les lliçons del futbol

Berlín
Eduard Àngel Sànchez
Cap de l’oposició Amerencs pel Canvi

“Si el govern i l’oposició van a l’una, tot és molt més fàcil”

Amer
estats units

Kamala Harris guanya punts per ser la candidata demòcrata a la Casa Blanca

barcelona
regne unit

El ‘pla Ruanda’ dels conservadors va costar 830 milions d’euros

barcelona
política

Maragall deixa ERC per prendre “distància crítica” de l’afer dels cartells

barcelona