Política

REMEI COSTA REIG

ALCALDESSA DE VENTALLÓ (JUNTS)

“Cal cohesionar els nuclis del nostre municipi”

La nova escola i la redacció d’un nou POUM són els temes en l’ordre del dia

Troba a faltar una estructura social entre els disseminats

Relleu i primera alcaldessa.
Després de quatre anys com a regidora, Remei Costa Reig ha encapçalat, aquest 2019, la candidatura de Junts i s’ha convertit en la primera alcaldessa de Ventalló. Pren el relleu de Joan Albert, amb qui ha treballat en l’anterior mandat i que, després de tres mandats, no es tornava a presentar. Professionalment, es dedica a la pagesia i la producció de pomes i peres.

És el primer mandat de Remei Costa en l’alcaldia després d’un relleu acordat amb l’anterior alcalde, Joan Albert. En les últimes eleccions, la candidatura ha mantingut la majoria absoluta, tot i retrocedir de cinc a quatre regidors, mentre que l’altra candidatura (Esquerra) ha passat de dos a tres representants.

Quina anàlisi fa dels seus resultats electorals?
Hem pujat una mica en nombre de vots, però la mobilització de l’altra llista, Esquerra, ha fet que hagin pujat més, guanyin un regidor i nosaltres en perdem un. Crec, malgrat tot, que hem fet un molt bon resultat. Era el primer cop que em presentava, Joan Albert havia deixat el llistó molt alt i no hi ha hagut pèrdua de confiança del nostre projecte, ja que pugem en vots.
Com s’estructura el nou govern?
Teníem un govern de cinc persones i ara serem només quatre per treballar. Hauria preferit que poguéssim treballar pel poble tots plegats, els set regidors del ple. Vaig proposar a l’altra candidatura d’entrar al govern, però han optat per no fer-ho i quedar-se com a oposició.
Quines són les prioritats ara?
Els nostres esforços més importants seran per a l’escola nova. Tenim una escola de l’any 1929, ha quedat petita, obsoleta. Ja va ser reestructurada fa anys perquè hi havia aluminosi. Però, sobretot, és en zona inundable. És una reivindicació antiga: tres mandats enrere ja s’havia presentat un projecte que va quedar aturat per la crisi. Hi tornem a estar molt a sobre amb Ensenyament. Estem en posició prioritària i tenim el terreny a disposició a tocar del pavelló. Confio que d’aquí a final d’aquest mandat es pugui desencallar definitivament.
Altres problemàtiques pendents?
Un altre tema important és el POUM. Una sentència judicial ens el va anul·lar en l’anterior mandat arran d’una denúncia d’un particular, i ara estem amb normes subsidiàries. Cal reiniciar tot el procés. És molta feina i un cost important per a un poble com el nostre, però ho hem d’afrontar.
L’agricultura és la primera activitat per al poble de Ventalló?
Segurament, sí i la pagesia és la gran damnificada. S’ha de preservar i els ajuntaments hem ser al seu costat, en temes administratius o, per exemple, amb la comunitat d’usuaris del baix Fluvià que s’està constituint. Cal garantir la compaginació de turisme i pagesia, perquè sense pagesia no hi ha territori.
La Fira de l’Oli de Ventalló també va en aquesta línia?
Sí, les oliveres són el paisatge de Ventalló; tenim un llegat d’oliveres mil·lenàries. L’oli i les oliveres estan intimament lligats a Ventalló. Ho hem de mantenir. La fira serà el 29 de setembre i, d’ençà uns anys, hi hem donat un enfocament molt interessant amb el concurs d’allioli i, a partir d’aquí, el concepte “d’esmorzar saludable”, de consum de productes molt locals, amb participació dels productors del país. Funciona molt bé i s’ha actualitzat.
Com evoluciona la població?
Tenim prop de 900 habitants i la característica és som un municipi amb deu disseminats. Costa fer coses junts. Ens falten punts de trobada i hem de desenvolupar una estructura social, comissions de festa de joves. Cohesionar el municipi i fer que sigui actiu és un altre dels reptes que tenim pendents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.