Política

Cs no anirà als actes oficials de la Diada i avisa al Govern que la primera resposta a la sentència ha de ser acatar-la

Roldán adverteix que “plantaran cara” als tribunals si l’independentisme manté els seus “abusos” després del veredicte judicial de l’1-O

Cs no assistirà als actes oficials de la Diada de l’Onze de Setembre. Així ho ha explicat la seva líder al Parlament, Lorena Roldán, en una entrevista a l’ACN, on ha respost la portaveu del Govern, Meritxell Budó, que dimarts va assegurar que la mobilització de l’11-S ha de ser la primera reacció a la sentència de l’1-O.

Segons Roldán, la “primera resposta de qualsevol demòcrata” hauria de ser, en tot cas, acatar i respectar la decisió judicial. Roldán ha advertit que Cs continuarà “plantant cara”, si cal als tribunals, en cas que l’independentisme mantingui els seus “abusos” després de la sentència de l’1-O.

Roldán, que considera que les paraules “confrontació” i “ruptura” utilitzades per Torra són “molt gruixudes”, reitera que en democràcia és “bàsic” respectar les sentències judicials. La portaveu de Cs lamenta que el Govern aposti per intentar que la Diada sigui una “resposta” a la decisió del tribunal per l’1-O i, en aquesta línia, recorda que l’Onze de Setembre hauria de ser una festa “per a tots els catalans”.

Roldán, doncs, lamenta que per l’11-S d’enguany el Govern torni a “excloure la meitat dels catalans”, de manera que Cs no donarà suport als actes institucionals de la Diada. La diputada conclou que, després que Budó apunti que l’Onze de Setembre ha de ser una resposta a la sentència, es fa “impossible” que Cs pugui participar-hi.

La senadora també ha advertit que Cs estarà preparat per respondre a les accions de l’independentisme després de conèixer la sentència de l’1-O: “Continuarem plantant cara al nacionalisme i denunciant els seus abusos, i ho farem on calgui”. De fet, Roldán deixa clar que combatran l’independentisme tant des del carrer com des de les institucions, i també als tribunals “si és necessari”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel mata trenta persones en un hospital situat en una escola

barcelona
estat francès

Millora la circulació de trens l’endemà del sabotatge ferroviari

barcelona
política

Entre la presó provisional del Suprem i l’acceleració al TC

madrid
Política

Puigdemont reitera que serà al debat d’investidura al Parlament

barcelona
política

El PSC de la demarcació tanca el curs amb una trobada municipalista

palamós
Política

Puigdemont aclareix el seu retorn en un acte de Junts a Catalunya Nord

barcelona
guerra a gaza

Reunió de mediació a Roma per a un alto el foc a la Franja

barcelona
Política

Més de 1.500 socis financen el nou local als baixos de la seu d’Òmnium

barcelona
estats units

Trump demana el vot de cristians i portadors d’armes per tornar a la Casa Blanca

barcelona