Política

Parlem reivindica la “no polarització” i el diàleg

Un centenar de persones participen vestides de blanc en una concentració a la plaça Sant Jaume

El portaveu de la plataforma, Alan Barroso, reclama als partits que s’asseguin a parlar i arribin a algun acord “en comptes de passar la responsabilitat a la ciutadania”

Un centenar de membres del moviment Parlem s’ha concentrat aquest dissabte a la plaça Sant Jaume de Barcelona per reclamar diàleg als governs català i espanyol perquè trobin una sortida al conflicte polític.

A la concentració, durant la qual s’han pogut sentir diverses consignes a favor de l’entesa com “Parlin o dimiteixin”, no hi han assistit primeres figures polítiques, però s’hi ha pogut veure l’actual diputat del PSC, Ferran Pedret; l’exdiputada de Podem Carolina Bescansa i l’exdiputat de Catalunya Sí que es Pot Lluís Rabell.

Un dels portaveus de la plataforma, Alan Barroso, ha reivindicat la “no polarització” política a Catalunya i ha reclamat una solució dialogada al conflicte .

A la tardor del 2017, en el moment més àlgid del procés, el col·lectiu va aplegar 5.500 persones al mateix espai en una concentració per rebutjar tant la declaració unilateral d’independència com la intervenció de l’autogovern. Després d’aquest acte, però, la plataforma va desaparèixer, fins avui. Portaveus de Parlem han justificat aquests dos anys d’absència pel fet que no disposen de la capacitat de mobilització ni amb la infraestructura d’entitats independentistes i constitucionalistes. “Som un moviment ciutadà, no podem permetre’ns un moviment continuat”, ha argumentat Barroso.

En declaracions a la plaça Sant Jaume, Barroso ha “el més important és demostrar que hi ha un espai de diàleg” i que “no està per la crispació”. “Volem deixar clar que no tots estem polaritzats”, que “no tot és A o B i existeix un sentiment que no és ni un ni l’altre, sinó que som gent normal que estem cansats d’aquesta situació”, ha explicat.

“Hem de seure a dialogar, hem d’estar tranquils, no som cap partit som gent normal que arriba un punt en què estem tant cansats de veure el que està passant, polarització, que has d’estar a una banda o altra sí o sí”, ha lamentat.

Segons el seu parer, els partits i els seus líders “haurien de ser capaços de fer alguna cosa tan senzill com seure a parlar, sense línies vermelles, i d’arribar a algun tipus d’acord, en comptes de passar la responsabilitat a la ciutadania”. “Que ens deixin de marejar”, ha demanat.

Barroso ha afegit que “amb aquesta concentració volem demostrar que aquest cap de setmana no només hi haurà a Barcelona una manifestació independentista i una altra que vol tractar el que passa a Catalunya com si fos un tema d’ordre públic. També hi ha gent com nosaltres que vol diàleg”, ha subratllat.

Un altre dels portaveus del moviment, Xavi Ferrer, ha explicat que busquen que hi hagi una negociació i ha apostat per un “desbloqueig sense vencedors ni vençuts”. En aquest sentit, ha anunciat que properament organitzaran diferents actes a diferents pobles i ciutats de Catalunya i de la resta de l’Estat “per demostrat a la gent d’aquí i d’allà que poden seure i escoltar”.

L’exdiputada de Podem Carolina Bescansa ha assenyalat que “és necessari posar ponts i no aixecar murs” i ha reclamat iniciar el diàleg per posar fi a la crisi política a Catalunya”. “Creiem que es necessari un govern de responsabilitat que vol dir que no utilitza Catalunya com a moneda de canvi”, ha comentat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia