Política

Salut demana explicacions al govern espanyol pel bloqueig de l’entrada d’Urgències de Sant Pau durant la visita de Sánchez

La secretària general retreu en una carta que es va posar en risc el funcionament del centre i ho titlla d’”inacceptable”

La secretària general del Departament de Salut, Laura Pelay, ha enviat una carta aquest dilluns a la delegada del govern espanyol en funcions a Catalunya, Teresa Cunillera, per demanar que l’informi sobre les circumstàncies en què es va produir el bloqueig de l’entrada d’Urgències de l’Hospital de Sant Pau durant la visita del president en funcions, Pedro Sánchez, dilluns passat a un agent de la Policia Nacional ferit en els disturbis per la sentència de l’1-O.

A la carta, a la qual ha tingut accés l’ACN, Pelay titlla el bloqueig de “completament innecessari” i assegura que va “comportar un risc evident per als usuaris del servei d’Urgències”, fet que és “inacceptable”.

Pelay exposa a la carta que l’equip del govern espanyol en funcions va canviar l’itinerari planificat de “forma unilateral i sense avís previ” i que la comitiva, formada per quatre vehicles, entre personal de seguretat i protocol, va accedir a l’hospital per l’entrada habitual d’ambulàncies, fet que va provocar que quedés bloquejada. La secretària general subratlla que aquest fet és “absolutament inadmissible” en un hospital on s’atenen cada dia unes 300 persones a urgències i que és un dels nuclis de prestació sanitària de Catalunya. “Es va posar en evident risc el normal funcionament del Servei d’urgències del centre”, recrimina a la carta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel mata trenta persones en un hospital situat en una escola

barcelona
estat francès

Millora la circulació de trens l’endemà del sabotatge ferroviari

barcelona
política

Entre la presó provisional del Suprem i l’acceleració al TC

madrid
Política

Puigdemont reitera que serà al debat d’investidura al Parlament

barcelona
política

El PSC de la demarcació tanca el curs amb una trobada municipalista

palamós
Política

Puigdemont aclareix el seu retorn en un acte de Junts a Catalunya Nord

barcelona
guerra a gaza

Reunió de mediació a Roma per a un alto el foc a la Franja

barcelona
Política

Més de 1.500 socis financen el nou local als baixos de la seu d’Òmnium

barcelona
estats units

Trump demana el vot de cristians i portadors d’armes per tornar a la Casa Blanca

barcelona