Política

Calvo subratlla que la reunió amb ERC serà de “partit a partit”

La vicepresidenta del govern espanyol en funcions explica que la trobada amb els republicans té com a objectiu trobar “alguna sortida” per a la investidura

Descarta parlar d’autodeterminació perquè “no és a la nostra Constitució”

La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Carmen Calvo, ha subratllat aquest dimarts que la reunió entre el PSOE i ERC prevista per dijous que ve serà “de partit a partit” i tindrà com a objectiu “trobar alguna sortida per tenir investidura i arrencar la conformació d’un govern”.

“Ens asseurem de partit a partit”, el PSOE i ERC, ha reiterat en diverses ocasions en el transcurs d’unes declaracions a la seva arribada a un acte d’Espanya Global. “Dijous, a les cinc, s’asseuen dos partits i s’asseuen els càrrecs orgànics dels partits”, ha insistit.

D’altra banda, Calvo ha revelat que el vicepresident de la Generalitat i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, i ella mateixa mantenen “una línia constant i fluïda, de sempre, que és el que ens toca com a vicepresidents”. “I aquí intentarem posar tot de la nostra part, no faltarà la bona intenció”, ha reblat.

No obstant, la dirigent socialista ha volgut deixar clar que tot es farà, “com sempre, amb la legalitat a la mà i amb la política també”. “Fa molta falta política en el bon sentit de la paraula de trobada amb el diferent”, ha indicat.

Preguntada si en la reunió s’abordarà la qüestió de l’autodeterminació, Calvo ha estat directa: “L’autodeterminació no hi és mai. L’autodeterminació no és a la nostra Constitució. No cal donar-hi més voltes”.

En qualsevol cas, ha reiterat que a la reunió convocada per dijous a les cinc de la tarda al Congrés dels Diputats, el PSOE assistirà “amb la millor voluntat de formar govern aviat” i, amb “la Constitució a la mà, intentar obrir un nou moment per a Catalunya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La investidura demà d’Illa, pendent de Puigdemont

barcelona
Josep López Ruiz
Alcalde d’Ullà (PSC)

“Hem intentat evitar amb ajuts, tant com hem pogut, el deute”

Ullà

Veneçuela en l’era d’Elon Musk

guerra a gaza

Hamàs tria a Yahya Sinwar cap del buró polític en substitució del mort Haniyeh

barcelona
argentina

El govern de Milei dissol oficialment l’organisme per a combatre la discriminació

barcelona
europa

Starmer convoca una nova reunió d’emergència per a tractar l’onada de violència

barcelona
europa

L’OTAN coordina la compra de míssils Patriot per a reposar l’arsenal alemany

barcelona
veneçuela

Maduro demana a la població que elimini el WhatsApp perquè amenaça

barcelona
estats units

Harris tria el progressista Walz com a candidat a vicepresident

barcelona