Les associacions de veïns de Ciutat Vella ja temen la possible arribada d'Escarp al districte

Els veïns de Ciutat Vella han rebut estupefactes la notícia del cessament de Carles Martí, que tot just feia un parell de setmanes que s'havia estrenat com a regidor de Ciutat Vella, en substitució d'Itziar González. De fet, la setmana passada les associacions de veïns van fer una roda de premsa en què censuraven Martí perquè hi veien un canvi de signe –cap a negatiu– en les polítiques del districte que fins aleshores havia impulsat González. Ara, amb la seva destitució i la possibilitat que sigui la regidora de Seguretat, Assumpta Escarp, qui el substitueixi al capdavant del districte, creuen que fugiran «del foc» i cauran «a les brases». Per si no quedava clar, una veïna de Ciutat Vella ho diu d'una manera encara més visual: «Se'n va el caiman, però ve el cocodril.»

«Escarp és la icona de la lluita contra la pobresa amb la repressió policial», afirma Gala Pin, de l'associació de veïns de l'Òstia i la plataforma en defensa de la Barceloneta. També considera «bastant greu» que «en un districte tan important el PSC estigui fent tants tombs». «Si es confirma Escarp, no serà cap gir», rebla. Maria Mas, de l'Associació de veïns del Casc Antic, creu que la destitució de Martí crea «una incertesa total».

Les entitats veïnals de Ciutat Vella també es mostren crítiques amb tot el procés –consulta i reforma– de la Diagonal. Per Maria Mas, tot plegat posa de manifest «una falta de visió de la realitat». Des de la Barceloneta, Gala Pin indica que els resultats d'aquesta consulta demostren «un fracàs de la participació feta des de dalt».

El districte de Ciutat Vella, que ha concentrat les principals polèmiques d'aquest mandat en temes d'inseguretat i degradació del carrer, té sobre la taula desenvolupar el pla d'usos o fer marxa enrere en l'hotel del Palau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.