CiU i el PP descarten fer una moció de censura contra l'alcalde, però en continuen demanant la dimissió

Els dos principals partits de l'oposició a l'Ajuntament de Barcelona, CiU i el PP, van continuar insistint ahir en la necessitat que l'alcalde Jordi Hereu presenti la dimissió arran del fiasco de la Diagonal. Ara bé, totes dues formacions també van descartar la presentació d'una moció de censura contra el batlle barceloní. «No vull fer el ridícul», va assegurar, en aquest sentit, el líder de la federació nacionalista, Xavier Trias. Per la seva banda, el popular Alberto Fernández Díaz també va descartar, de facto, plantejar aquesta mesura, tot i que sí que es va mostrar favorable que Hereu se sotmeti una qüestió de confiança. Així mateix aposta per convocar un ple extraordinari per debatre sobre el procés de la Diagonal.

En una valoració més en fred dels resultats de la consulta, Trias ahir va assegurar que s'entreveu «un final d'etapa» de domini del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, i va considerar «sorprenent» la decisió de destituir Carles Martí, ja que, segons el seu parer, el «màxim responsable del disbarat de la consulta» és el mateix alcalde. També va instar Hereu a «canviar la seva manera de fer les coses», després que s'hagi gastat «una pila de diners i hagi jugat brut en intentar amagar l'opció C». Al seu torn, Fernández Díaz va apuntar la necessitat d'«aprofitar la renúncia de Martí per fer una reforma del govern amb més profunditat». Pel popular, ICV-EUiA, soci de govern del PSC, també «hauria d'assumir alguna responsabilitat» pels errors del procés. El líder del PP ha eludit anunciar si impugnarà la consulta, i ha ajornat la decisió fins que el govern municipal presenti l'informe sobre les incidències i l'Ajuntament hagi fet l'auditoria de les seves causes.

Finalment el secretari general d'ERC, Joan Ridao, va considerar també ahir que les consultes sobiranistes «surten reforçades» respecte del resultat de la de la Diagonal, ja que la seva participació ha estat molt inferior tot i haver-s'hi destinat molts més recursos. Ridao, com ja va fer diumenge Jordi Portabella, «veu ajustada i proporcionada» la decisió de Jordi Hereu de destituir Carles Martí com a primer tinent d'alcalde.

LES FRASES

XAVIER TRIAS
president del grup de ciu
«Estem en un final d'etapa, d'una manera de fer típica del govern socialista, que es caracteritza per l'aquí s'hi val tot»
ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ
president del grup del pp
«Hereu és ara mateix un alcalde sense nord, censurat per Barcelona, que el que ha de fer és dimitir»
JOAN RIDAO
secretari general d'erc
«Aquesta consulta ha estat un desastre amb D de Diagonal, pel que fa a la seva organització i a com s'ha fet»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.