La poca mobilització als bastions socialistes, clau del fracàs de la consulta

Els districtes de vot favorable al PSC no van respondre, i sí que ho van fer els convergents

Els socialistes no van ser capaços de mobilitzar els seus en la consulta de la Diagonal, que havia de ser l'emblema d'aquest mandat i que s'està convertint en el seu principal malson. Malgrat que l'índex de participació ha estat baix, la poca resposta de participació dels feus socialistes, acompanyada d'una mobilització –mínima, però més gran– dels dos grans districtes de més àmplia majoria convergent –l'Eixample i Sarrià– dóna algunes claus dels resultats. Va ser a instàncies de CiU que el govern municipal havia acabat accedint al fet d'introduir l'opció C en la consulta.

L'Eixample, que en les últimes municipals va ocupar el tercer lloc quant a participació, és el districte afectat de ple per la reforma de la Diagonal i és el que aquí va votar més en massa (un 21,86% del total de votants). Cinc punts per sota hi ha Sarrià (15,34%) i encara cinc punts més per sota queda la resta.

Com que no hi ha dades de resultats –opció A, B o C– per cada districte, és impossible afinar més sobre on s'ha imposat d'una manera més clara l'opció C, que ha provocat aquest gran terrabastall polític. Ara bé, si sumem la participació dels districtes que ara tenen majoria de CiU, aquesta arriba als 94.174 vots, més de la meitat del total de vots emesos en aquesta consulta. En canvi, fent el mateix exercici matemàtic en les últimes eleccions municipals, la participació dels feus convergents està per sota del 50% dels vots totals.

La classificació dels districtes segons la seva participació en aquesta consulta tampoc ha variat gaire respecte al que va passar en les darreres municipals. Per exemple, en la consulta, Nou Barris i Ciutat Vella ocupen els últims llocs, el mateix que en els darreres eleccions. Ara, la principal diferència és l'índex de participació, especialment baix en districtes com ara Sant Andreu, que en les últimes municipals era el primer lloc socialista quant a participació i que aquí ha estat el quart.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a europa

Rússia fa quatre dies que no pot expulsar a les forces ucraïneses invasores

barcelona
Ucraïna

Operació contra una presumpta trama de frau en pressupostos de defensa

barcelona
europa

La UE, els EUA, el Regne Unit i el Canadà volen més sancions a Bielorússia

barcelona

Tercer agent detingut per ajudar Puigdemont

GRANOLLERS
japó

Nagasaki commemora la bomba nuclear amb absències notables

barcelona
política

L’ANC reclama una investigació sobre l’operació policial “desproporcionada”

barcelona
judicial

El TSJC demana informació a Mossos abans d’admetre les querelles per no detenir Puigdemont

barcelona
política

Forn critica l’operació gàbia: “és per casos molt extrems”

barcelona
política

Turull deixa en dubte el suport de Junts a Pedro Sánchez

barcelona