Política

CiU exigeix la readmissió d'Albet per continuar al govern de Cubelles

La federació dóna ple suport a l'exregidor de Comerç i acusa el PSC i ERC d'electoralisme

«Això és inacceptable. L'alcaldessa pot dir que vol mantenir el pacte, però no és veritat», va assegurar ahir el president comarcal d'Unió Democràtica, Francesc Xavier Esquiu en una roda de premsa. Pel president de Convergència al Garraf, Francesc Sánchez, «l'actuació de l'alcaldessa no té cap sentit». «Si el PSC i ERC pretenen mantenir el govern, hauran de fer una rectificació explícita. Si això no es produeix, CiU passarà a l'oposició municipal», va afegir-hi Sánchez. Si la federació no ha rebut cap resposta del PSC i ERC a mitjan la setmana vinent, assegura que els seus quatre regidors a l'Ajuntament de Cubelles abandonaran les seves responsabilitats al govern local.

«Interessos polítics»

CiU dóna ple suport a Joan Albet, i nega que s'hagi produït qualsevol irregularitat. «La forma en què s'ha portat això no és la correcta. Si el senyor Albet hagués fet alguna cosa malament... Però no és així», va afirmar el president comarcal d'UDC.

El president local de CDC a Cubelles, Josep Maria Hugué, va parlar d'«interessos polítics partidistes» a l'hora d'interpretar la destitució d'Albet de les regidories de Dinamització Econòmica i Comerç. «Estan pensant en les municipals del 2011, en què CiU està treballant bé i pot treure'ls vots», va afegir en el mateix sentit Esquiu.

Ahir, Hugué va reconèixer que el pacte amb el PSC i ERC no passava el seu millor moment. «No ha estat només aquest fet, hi ha hagut moltes altres coses; això és la punta de l'iceberg», va dir el president local de Convergència. Per Hugué, el PSC i ERC «ja tenien intenció de trencar el pacte».

«Això no és cap delicte», diu Albet

«Vaig demanar que a unes persones amb una certa problemàtica, o en atur, com a mínim se les entrevistés. Això no és cap delicte, és un dret que la regidoria ha considerat oportú», va assegurar Joan Albet. El regidor insisteix que no va fer cap pressió en les contractacions de Mercadona, i que l'empresa ha afirmat que el procés de selecció de personal ha estat «normal». Segons Albet, la seva petició afectava 25 persones; d'entre elles, una ha aconseguit un lloc de treball. El regidor també destaca que el 90% dels ciutadans que va demanar que fossin entrevistats no són coneguts seus, i que en cap cas pertanyen a CiU; Mercadona va entrevistar més de 300 persones, segons Albet. El regidor –que encara és responsable d'Obres i Serveis i d'Ensenyament– va tornar a recordar que el conveni de l'Ajuntament amb Mercadona signat per l'alcaldessa incloïa que la regidoria de Dinamització Econòmica realitzés una preselecció dels aspirants als llocs de treball (950 en total), i que ell mateix va negar-se a fer-la perquè se n'encarregués l'empresa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Trump vol que Netanyahu acabi “ràpid” la guerra perquè danya imatge d’Israel

barcelona
àfrica

Algèria critica el suport de França al pla del Marroc per al Sàhara Occidental

barcelona
política

El Parlament aprova el vot telemàtic i amplia els supòsits per a la delegació

barcelona
tribunals

L’AN retira les mesures cautelars als encausats en ‘l’Operació Judes’

barcelona
unió europea

Ultimàtum de la CE al Regne Unit per les lleis de circulació de ciutadans

barcelona
estats units

Trump acusa el Partit Demòcrata d’haver donat “un cop d’estat” contra Biden

barcelona
estats units

El director de l’FBI no té clar que Trump rebés l’impacte d’una bala

barcelona
guerra a europa

Drons russos tornen a caure en territori de l’OTAN fronterer amb Ucraïna

barcelona
política

L’independentisme civil recupera la unitat per a la mobilització de la Diada

barcelona