Política

Divuit ferits en una nova onada de protestes dels demòcrates a Hong Kong

La policia deté un diputat del Partit Democràtic que havia anat a l’acte a fer de mediador

Les manifestacions es reprenen després de setmanes de calma

Les protestes del moviment pro democràcia han tornat aquest cap de setmana a Hong Kong després d’una temporada de certa calma per la pandèmia de la Covid-19, que va fer que quedessin paralitzades fins al mes passat. L’últim incident destacat es va produir diumenge i es va saldar amb divuit persones hospitalitzades i més de 250 detinguts, després dels enfrontaments entre alguns manifestants i la policia.

Els manifestants es van reunir en diversos centres comercials de la ciutat, on van cantar consignes contra el règim xinès. Després de la concentració, alguns dels manifestants van intentar bloquejar els carrers del districte comercial de Mong Kok amb barricades improvisades. La policia va respondre a les protestes disparant gasos lacrimògens i va dur a terme més de 250 detencions, algunes de les quals de manera violenta, per la qual cosa els afectats van haver de ser traslladats a l’hospital.

Entre els ingressats hi ha el diputat del Partit Democràtic Roy Kwong, que, segons el diari hongkonguès South China Morning Post, havia acudit al lloc per fer de mediador entre la policia i els manifestants. Els agents el van reduir amb un cop a l’abdomen i després un policia el va mantenir immobilitzat a terra pressionant-li el cap contra la vorera amb el genoll, segons explica el rotatiu.

Una font citada pel diari va assegurar que més de 200 detinguts van ser acusats d’haver participat en una assemblea il·legal. En el cas de Kwong, el Partit Democràtic va emetre un comunicat en què detallava que havia estat arrestat per suposats desordres públics. Segons la policia, un altre detingut tenia materials que es podrien utilitzar per fer còctels Molotov.

Les protestes massives a Hong Kong van començar el juny del 2019 contra un polèmic projecte de llei d’extradició, ja retirat pel govern, però es van convertir en un moviment que pretén ampliar els mecanismes democràtics a l’excolònia britànica i que s’oposa a l’autoritarisme de Pequín.

Durant els mesos següents els enfrontaments entre una bona part dels manifestants pro democràcia i la policia van ser habituals, la qual cosa va afectar també l’economia local, que va caure en recessió per primera vegada en una dècada.

LA XIFRA

250
detencions
va fer la policia de Hong Kong en l’actuació per les protestes que hi va haver diumenge.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Trump promet deportacions a la ciutat sacsejada per les mentides

barcelona
guerra a gaza

Els atacs israelians contra el nord de la Franja causen una vintena de morts més

barcelona
guerra a europa

Rússia i Ucraïna intercanvien 206 presoners de guerra més

barcelona
política

Nova Esquerra aposta perquè el president d’ERC no sigui alhora candidat

barcelona
vaticà

Francesc demana als catòlics dels EUA votar “el mal menor"

barcelona
guerra a europa

Biden i Starmer ajornen la decisió sobre l’ús de míssils de llarg abast contra Rússia

barcelona

La llavor del Ciemen

Barcelona
Neus Brunet Campeny
Cap de l’oposició de Breda (Junts)

“La principal prioritat és posar en marxa el centre de dia”

Breda
David Minoves i Llucià
President del CIEMEN

“No es pot entendre el creixement de l’independentisme sense el Ciemen”

Barcelona