Millet i Osàcar ingressen a la presó per l’espoli del Palau
L’expresident i lladre confés de la institució entra en ambulància a Brians 2, on va ser-hi el 2010 pel cas de l’hotel i el 2018
L’extresorer de Convergència també escull el penal de Sant Esteve Sesrovires
L’espoli del Palau de la Música –xifrat en 23 milions d’euros i destapat l’estiu del 2009 per una investigació exhaustiva del fiscal Emilio Sánchez Ulled, malgrat que feia temps que Hisenda rebia alertes anònimes que ningú va tramitar– va tancar ahir un nou capítol amb els principals condemnats a la presó. L’expresident i lladre confés de la institució catalana, Fèlix Millet, va escapolir-se de les càmeres usant una ambulància per ingressar ahir, cap a les set de la tarda, a la presó de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires, on dilluns ja va entrar la seva mà dreta, Jordi Montull. L’extresorer de Convergència, Daniel Osàcar, també va ingressar ahir, cap a dos quarts de sis de la tarda, a Brians 2, acompanyat del seu avocat, el penalista Xavier Melero, i sense el suport de cap dirigent de l’extinta CDC.
La secció desena de l’Audiència de Barcelona –que va condemnar Millet, a nou anys i vuit mesos de presó; Montull, a set anys, sis mesos i 15 dies, i l’extresorer de CDC, a qui el Tribunal Suprem va rebaixar la pena a tres anys i mig de presó– va imposar a tots tres el termini màxim del 25 de juny per ingressar a la presó voluntàriament. El tribunal no ha acceptat les seves al·legacions de no ingressar-hi per la seva edat i malalties, ni tampoc les peticions de Millet i d’Osàcar d’ajornar-ho en haver demanat el seu indult al govern espanyol. Ahir mateix, l’Audiència ho va comunicar a Osàcar, tot indicant que ahir complia 85 anys. Millet en té 84 i Montull, 77.
L’Audiència de Barcelona va considerar provats els delictes de malversació de fons públics, apropiació indeguda, tràfic d’influències, falsificació en document mercantil, falsedat comptable i blanqueig de capitals. Osàcar és el primer exdirigent de CDC que entra a un penal pel finançament il·legal del partit, en aquest cas de 6,6 milions pagats per Ferrovial a canvi d’obra pública, que el Palau rebia per a Convergència. L’Audiència considera que els delictes pels quals ha estat condemnat Osàcar són per “corrupció política” i per això no accepta la seva suspensió, malgrat no superar els cinc anys.
El Departament de Justícia va informar que Millet i Osàcar van quedar a la infermeria de Brians 2, igual que Montull. Passaran set dies de quarantena per evitar possibles contagis de coronavirus. Millet i Montull ja es coneixen la presó de Brians 2. Van estar-hi 10 dies el 2010, conduïts en ambulància des de la presó Model, com a preventius del cas de l’hotel del Palau, pel qual van ser jutjats i absolts. El 2018 van ingressar a Brians 1, quan l’Audiència de Barcelona va dictar la seva condemna per l’espoli del Palau, que poc després va suspendre, fixant-los fiances elevades, fins a tenir la sentència ferma del Suprem, l’abril passat.