Navarro proposa la dissolució dels consells comarcals per estalviar recursos
L'alcalde de Terrassa aposta per la diversificació de la ciutat, que excel·leix en molts camps
La crisi provoca que les administracions hagin de ser més eficients, ja que tenen menys recursos que abans. Per això, l'alcalde de Terrassa considera que els consells comarcals es podrien dissoldre. A canvi, proposa que es converteixin en «reunions d'alcaldes» per impulsar línies estratègiques de polítiques sense necessitat d'una estructura administrativa. Si més no, Terrassa ja forma part de grups amb aquest sistema de treball, com el de l'eix de l'E-9. Navarro va deixar clar que Terrassa lidera la seva comarca, de 400.000 habitants. Però, «això no vol dir que no vulguem anar amb Sabadell», va aclarir. En tot cas, va afegir-hi que fins ara la ciutat ha exercit el lideratge «de manera generosa, sense sortir més a la foto».
Agafant com a referència la dimensió «adequada» de la comarca de Terrassa, Navarro va explicar de quina manera la ciutat pot superar la crisi. Si més no, l'alcalde va recordar que Terrassa «excel·leix» en molts camps com ara la universitat, la cultura, els esports, el teixit econòmic, en què «som els millors». Per això, rebutja la idea que proposen altres partits que la ciutat s'ha d'especialitzar en un camp. En aquest sentit, l'alcalde va posar com a exemple el sector del tèxtil. «La ciutat va anar molt malament quan el tèxtil va entrar en crisi», va recordar. La reacció de Terrassa ha d'anar lligada als eixos del Parc Científic i Tecnològic; a les infraestructures, com ara la ronda del Vallès, el metro, la ronda orbital ferroviària i l'eix de l'E-9; la projecció del patrimoni industrial i modernista, amb la Fira Modernista, la Seu d'Ègara i el Teatre Principal; l'activitat aeronàutica, l'òptica i la fotònica, i l'impuls energies renovables.
Pel que fa a l'urbanisme, Navarro va indicar que les carreteres que travessen la ciutat, com la de Rellinars, la de Castellar, la de Martorell i Olesa, la de Rubí, la de Matadepera i la de Montcada s'han de convertir en vies cíviques. L'objectiu és que donin lloc a eixos comercials, que facin que aquestes carreteres siguin «amables» per a la gent.
Reestructuració
l'Ajuntament s'està reestructurant. L'alcalde va anunciar la fusió d'Egarvia i la Societat Municipal d'Habitatge, a més de la integració de tots els organismes autònoms i patronats a l'estructura central de l'Ajuntament. També s'està estudiant la unificació de les societats dedicades a la promoció econòmica. Així mateix, l'alcalde va indicar que cal descentralitzar més els serveis municipals cap als districtes. Això, a través de l'administració electrònica.
Pel que fa a l'actualitat, l'alcalde va defensar la necessitat de la reforma laboral. Això sí, va lamentar que no s'hagi arribat a un acord amb els sindicats.
De 500 a 1.000 places més d'aparcament gratuïtes
Navarro va fer un reguitzell d'anuncis d'actuacions que semblaven més aviat promeses electorals. Primer, va assegurar que es crearan de 500 a 1.000 places més d'aparcament gratuïtes, utilitzant els aparcaments en bateria i els solars buits. També s'aplicaran mesures de bonificació en les tarifes de rotació per fomentar l'ús dels aparcaments subterranis. La neteja és una altra de les prioritats, tant dels solars com dels grafits i pintades. Una altra de les intencions que s'han repetit moltes vegades és la d'utilitzar els patis de les escoles per fer activitats esportives, culturals o socials. Això sí, Navarro va demanar «la comprensió» de les comunitats educatives. En aquesta bogeria de compromisos, l'alcalde va assegurar que es posaran menys multes de trànsit. «Els reincidents sí que pagaran, però la resta podran canviar-les per un curs», va remarcar. També se senyalitzaran millor els radars. Així mateix, es farà un pla de seguretat per al comerç. A més, es dedicaran fins a 150.000 euros a bonificar el pagament de taxes i impostos.