Política

Els grups de l'oposició de Cubelles fan rebaixar el sou de l'alcaldessa un 18%

El PSC i ERC, en minoria, van haver d'acceptar la reducció en el primer ple després de la marxa de CiU

El sou que l'alcaldessa rep des d'aquest mandat (uns 52.000 euros a l'any) «sobrepassa un 23% el que és recomanable», segons la regidora d'Entesa per Cubelles, Anna Martínez. «Demanem una retallada d'un 18%», va proposar la regidora, un percentatge que implica que la regidora cobri uns 43.000 euros anuals a partir d'aquest mes.

L'esmena de l'Entesa va rebre el suport de tots els grups de l'oposició, i amb l'abstenció d'ERC i el PSC. «Toca estrènyer-se el cinturó, començant per l'alcaldia», va dir el regidor del PP Luis Alamán. Des d'ICV, Mònica Miquel va assegurar que els darrers governs municipals han «agafat els màxims» salaris recomanats per les associacions municipalistes.

Acceptació de Romero

«No tinc cap inconvenient a aplicar aquesta quantitat», va dir l'alcaldessa sobre la reducció salarial. Romero va recordar que la proposta inicial de rebaixar un 7% el seu sou que el govern va portar al ple «és voluntària», ja que està recomanada per entitats com ara l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya. «No tenia cap obligació de presentar-la», va afirmar Romero. L'alcaldessa també va destacar que les recomanacions del seu salari quan va ser nomenada alcaldessa arribaven fins als 63.000 euros, una xifra que no va assolir.

A banda d'aprovar-se l'esmena que redueix un 18% el sou de Romero, també va tirar endavant, per unanimitat, la proposta presentada pel govern per rebaixar un 5% les aportacions econòmiques a tots els grups municipals amb representació a l'Ajuntament.

La llista de la discòrdia

«Tothom hauria volgut ser a la llista», va dir l'alcaldessa de Cubelles quan va explicar per què havia fet cessar Joan Albet de la regidoria de Dinamització Econòmica. La «llista» és una relació de 26 persones feta per Albet, perquè, segons admet, les entrevistés Mercadona, que obre un supermercat a Cubelles. En total, però, 932 persones van entregar el currículum a l'Ajuntament per treballar a l'empresa. «Hi va haver un compromís de no participar a causa de la quantitat d'instàncies que hi havia», va dir Romero en el ple. El regidor de CiU va negar «amiguismes» a l'hora de demanar a l'empresa que entrevistés les 26 persones. «Totes eren de Cubelles. Més d'un 90% no les conec», va dir Albet. Els grups de l'oposició van criticar la «mala imatge» que ha donat l'Ajuntament. El regidor d'ICb José Luis Comas va demanar al govern que denunciï Albet si té proves per inculpar-lo d'haver intervingut en el procés de selecció, i a Albet que, si les acusacions són falses, també ho denunciï.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Veneçuela

La UE acorda no reconèixer la “legitimitat democràtica” de Maduro

Barcelona
Guerra a Europa

Un avió de combat F-16 enviat pels Estats Units s’estavella a Ucraïna

Barcelona
Iran

L’ONU alerta que Teheran acumula cada vegada més urani enriquit

Barcelona
Guerra a Gaza

L’OMS anuncia un pacte amb Israel per vacunar contra la pòlio a la Franja

Barcelona
Europa

París i Londres acorden reforçar la cooperació sobre immigració irregular

Barcelona
Estats Units

ABBA reclama a Trump que no utilitzi la seva música per a la campanya

Barcelona
política

Rull visita Puigdemont i acusa el Suprem de posar traves a l’amnistia

barcelona
política

L’alcalde de Mataró es postula per presidir la FCM

mataró
societat

Eduard Sallent tornarà a la Regió Metropolitana Sud dels Mossos

barcelona