Política

16 detinguts en incidents a Barcelona i Girona

Quinze persones van ser detingudes a Barcelona i una a Girona en els incidents registrats en acabar les manifestacions convocades pels CDR. Segons fonts dels Mossos, dos dels detinguts a Barcelona ho van ser per haver llançat barres de ferro contra furgonetes dels antiavalots, mentre que a un altre se l’acusa de llançar ampolles de vidre contra la línia policial.

La manifestació de Barcelona va començar al davant del Palau de la Generalitat, on els assistents van desplegar cartells amb fotografies de diputats de JxCat, ERC i la CUP i el missatge: “M’han escollit per obeir el mandat popular.” Des d’allà els concentrats es van dirigir cap a Via Laietana, a la prefectura de policia, on van llançats objectes contra la línia policial i l’edifici. Posteriorment, petits grups van protagonitzar incidents a la zona de plaça Catalunya, Rambla Catalunya i ronda de Sant Pere, on van posar barricades i van encendre contenidors. Finalment van ser dispersats pels Mossos.

Mentrestant, a Girona, un bon nombre de contenidors van ser cremats ahir a la nit al centre de la ciutat en acabar la manifestació convocada pels CDR. Els assistents es van concentrar davant de la delegació de la Generalitat, on es va llegir un manifest i es va empaperar la porta de l’edifici amb cartells amb la paraula “Decència”.

Des d’allà, els manifestants van recórrer diversos carrers fins a la Subdelegació del Govern de l’Estat, que estava protegida per la policia, on van començar els incidents amb el llançament de pirotècnia i d’objectes i la crema d’alguns contenidors. També es van encendre més contenidors a diferents punts de la Gran Via de Jaume I, als jutjats i al carrer Séquia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia