Política

ERC veu en la pandèmia la demostració que cal un estat

Sabrià constata la complexitat de la legislatura de la “reconstrucció” i assenyala el contrast entre els ajuts que la Generalitat ofereix als autònoms i la pujada de la quota per part del govern de l’Estat

En la legislatura que havia d’anar de la restitució a la Constitució, ERC recorda que la recuperació de les institucions després del 155 era cabdal i que ningú no es podia imaginar un final amb una pandèmia de coronavirus que ha trastocat el país de dalt a baix. En aquest sentit, la gestió de la pandèmia no ha fet sinó reforçar la convicció d’ERC que cal un estat propi. “Preservar les vides, de vegades arriscant l’economia, ha de permetre aixecar l’economia després. Això no ens fa haver canviat les prioritats, en el sentit de ser més o menys independentistes. En som igual. Es fa palmària la necessitat d’un estat, però és evident també que en el dia d’avui s’han de gestionar moltes coses”, constata el president del grup parlamentari republicà, Sergi Sabrià, que observa més complexitat en l’actual legislatura respecte a l’anterior pel fet que aleshores hi havia un objectiu il·lusionador de construcció, mentre que avui l’independentisme es dedica a la reconstrucció.

Sabrià posa com a exemple de la necessitat d’un estat les ajudes als autònoms. “Acabes posant recursos, pocs, per fer una feina que no és teva, a tot arreu ho estan fent els estats, i l’Estat espanyol els està apujant la quota. Surts a intentar donar un impuls –i no surt bé i hem de demanar disculpes i hem de trobar noves vies– posant una tireta a una ferida que no és teva”, assenyala.

Quant a l’activitat parlamentària, al marge de la repressió, Sabrià lamenta que la fragmentació ha dificultat trobar majories àmplies per desencallar la renovació d’òrgans com ara la CCMA, el Consell de Garanties Estatutàries i el Síndic de Greuges, un repte que els republicans es posen per a la pròxima legislatura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Sánchez olora la derrota en estrangeria en un ple dens i en mans de Junts

madrid

Alemanya i les lliçons del futbol

Berlín
Eduard Àngel Sànchez
Cap de l’oposició Amerencs pel Canvi

“Si el govern i l’oposició van a l’una, tot és molt més fàcil”

Amer
estats units

Kamala Harris guanya punts per ser la candidata demòcrata a la Casa Blanca

barcelona
regne unit

El ‘pla Ruanda’ dels conservadors va costar 830 milions d’euros

barcelona
política

Maragall deixa ERC per prendre “distància crítica” de l’afer dels cartells

barcelona
guerra a europa

Hongria parla d’un “atac histèric i coordinat” contra la “missió de pau” d’Orbán

barcelona
estats units

El Servei Secret reconeix errors en l’atemptat a Trump

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu agraeix el suport de Biden abans d’iniciar el viatge a Washington

barcelona