Política

Gemma Geis guanya les primàries de Junts a Girona

S’imposa per set vots a l’alcaldessa Marta Madrenas

Salvador Vergés i Francesc Ten, tercer i quart més votats

La portaveu de Junts per Catalunya (JxCat) al Parlament, Gemma Geis , va guanyar les primàries del partit a la vegueria de Girona amb 350 vots (62,83%) d’afiliats i simpatitzants. Aquesta segona ronda de primàries servia per escollir els quatre primers llocs de la llista per demarcacions per a les eleccions del 14-F entre les candidatures més votades. En aquest sentit, Geis ha de ser proclamada cap de llista. L’ executiva nacional pot modificar l’ordre per garantir la paritat i, si escau, l’ordenació en cremallera. Amb un cens a les comarques gironines de 778 persones, la participació ha estat de 557 afiliats (71,6%). Geis , que ja va encapçalar la llista de Junts per Girona en les eleccions del 21-D del 2017, es defineix com a “puigdemontista”. Professora de dret a la UdG, prové del sector més independent de Junts. Molt activa a les xarxes socials, va agrair ahir a la nit la confiança als afiliats: “Ara és el moment de continuar fent equip i de treballar conjuntament amb Marta Madrenas, Salvador Vergés i Francesc Ten.”

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va ser la segona més votada, amb 343 vots (61,57%). Madrenas va presentar candidatura per ser la veu del món local al Parlament.

El tercer candidat més votat és l’enginyer Salvador Vergés Tejero , ex-secretari nacional de l’ANC, que ha obtingut 170 vots (30,52%). El diputat i escriptor Francesc Ten, amb el suport de 126 vots (22,62%), ha estat el quart candidat més votat.

En les primàries de Junts per Girona , hi concorrien 21 candidatures, de cinc dones i setze homes, entre els quals hi havia alguns alcaldes de la demarcació. Així, s’han situat en cinquena i sisena posició Ferran Roquer (Borrassà), amb 106 vots, i Salvador Coll (Cornellà del Terri), 61 vots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia