Política

Font de Mora es vanagloria de la llibertat d'elecció lingüística tot i la marginació de les línies en valencià

El conseller diu que la Generalitat «afavoreix en la mesura que és possible l'opció de les famílies»

El conseller d'Educació, Alejandro Font de Mora, ha declarat que el govern valencià treballa per «afavorir en la mesura que és possible la llibertat d'opció de les famílies» pel que fa a la llengua en els centres educatius. I ho ha fet en la inauguració de les Jornades de Plurilingüisme que se celebren a València, on experts de Madrid, Múrcia i Galícia exposaran els seus «models bilingües i plurilingües».

Les paraules del conseller contrasten amb les dades aportades en un recent estudi realitzat per Escola Valenciana, on es denunciava, per exemple, que la conselleria només ofereix ensenyament en valencià en un 33% de les places d'infantil i que, en canvi, la demanda ha arribat al 61,2%. Dels 448.295 alumnes d'infantil i primària valencians només 148.403 poden estudiar en la llengua pròpia.

Font de Mora ha subratllat que les llengües «serveixen per a unir, no per a separar» i s'ha vanagloriat que el president Camps, en la seua etapa com a conseller d'Educació, va ser «pioner» en la «introducció primerenca d'una llengua estrangera».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia