Política

Sabater diu que si Borràs continua imputada “evidentment que no” li podrien donar suport en una investidura

La candidata de la CUP creu que “les sospites de corrupció” s’haurien d’aclarir abans que optés a ser presidenta

La cap de llista de JxCat li respon: “La CUP haurà de decidir si està al costat de la injustícia espanyola o de la democràcia catalana”

La candidata de la CUP, Dolors Sabater, ha dit que si la presidenciable de JxCat, Laura Borràs, continua imputada, “evidentment que no” li podrien donar suport en una investidura. Ho ha expressat en una entrevista aquest dimarts al matí amb Gemma Nierga al Cafè d’Idees, on ha remarcat que “les sospites de corrupció” s’haurien d’aclarir abans que algú volgués optar a presidir la Generalitat. “Suposo que això seria un impediment”, ha continuat, referint-se a la causa de Borràs al Suprem per prevaricació i malversació. Amb tot, però, ha alertat del “perill que s’inventin causes” contra l’independentisme i és per això que creu que hauria estat “millor” si el tema s’hagués aclarit abans que Borràs s’hagués presentat a les eleccions.

La CUP proposa en el seu programa electoral “no permetre que processats o investigats per corrupció puguin presentar-se a les llistes electorals” i, si bé Sabater creu que aquesta norma “hauria d’estar vigent”, ara hi ha “l’ombra d’una causa general” independentista. En aquest sentit, ha dit que s’ha d’anar amb compte que la pròpia proposta dels anticapitalistes “no es faci servir per perseguir més” als partidaris d’un estat propi.

Després de l’entrevista, fonts dels anticapitalistes han aclarit que “l’únic veto que la CUP ha posat sobre la taula és a un govern que continuï amb la paràlisi dels darrers tres anys”. També reiteren el seu “compromís contra la corrupció” però també la “solidaritat contra la repressió i les causes d’Estat”. A més, diuen que prioritzaran “el projecte col·lectiu als personalismes” i que seran aquests principis els que guiaran el seu posicionament davant futurs acords. Amb tot, el partit no ha retirat els comentaris de Sabater a l’entrevista amb Gemma Nierga al Cafè d’Idees de TVE.

Resposta de Borràs

La candidata de JxCat al 14-F, Laura Borràs, ha respost aquest dimarts a la cap de llista de la CUP, Dolors Sabater. La dirigent anticapitalista ha advertit que si Borràs continua imputada pel Suprem és “evident” que la CUP no li podria donar suport en una investidura, en declaracions a RTVE. En una entrevista posterior a TV3, Borràs ha replicat que “la CUP haurà de decidir si està al costat de la injustícia espanyola o de la democràcia catalana”. L’exconsellera opina que el Suprem té “moltes ganes” de jutjar-la, i manté que “no hi hauria d’haver judici” perquè “no hi ha cas”. D’altra banda, Borràs ha insistit que l’aposta de JxCat és la DUI, si l’Estat no acorda un nou referèndum: “No hi ha alternativa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia