Política

Tres dies sense pati a les escoles amb meses electorals

Els espais hauran d’estar lliures dimecres per muntar-hi el dispositiu

El dia 15 es desinfectaran els centres on es voti

Les escoles que siguin col·legi electoral estaran tres dies sense poder utilitzar el pati, ja que aquests espais hauran de quedar lliures a partir de dimecres per poder preparar el dispositiu electoral. Així ho ha explicat la presidenta de les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (Affac), Belén Tascón, que afirma que l’entitat està rebent queixes de les associacions de famílies d’escoles i instituts en les quals expressen el seu malestar pel tancament dels patis. “No s’entén que des de dimecres, en plena pandèmia, amb protocols sanitaris que recomanen la utilització d’espais exteriors, no es puguin utilitzar els patis”, va declarar ahir Tascón a l’agència Efe. Per Tascón, el dispositiu electoral “s’ha de dissenyar pensant en les necessitats de tots”. Per això, l’Affac demana que la logística necessària als centres educatius es prepari entre divendres a la tarda i dissabte al matí.

Un altre impacte de la jornada electoral als centres educatius es viurà l’endemà, ja que el dia 15 s’haurà de dedicar a la desinfecció dels espais. L’afectació, però, serà menor, ja que el 90% dels 1.000 centres educatius on es votarà estaran tancats perquè el 15 és dia de lliure disposició amb motiu del carnestoltes. Per al 10% dels centres on el 15 serà lectiu, l’Affac demana que la desinfecció es faci tot just acabar el recompte perquè les classes puguin començar puntualment dilluns. Educació assenyala que la desinfecció que s’ha de fer és similar a la que es fa diàriament en escoles i instituts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia