Política

Borràs retreu a Illa i Colau els suports de la ultradreta

La candidata de Junts recorda al PSOE els elogis a Vox, i als comuns, com els van “regalar” l’alcaldia

Replica a Valls que està condemnat pel Tribunal de Drets Humans per haver deportat menors

La ultradreta es va convertir ahir en una arma llancívola entre els partits. La querella presentada per l’ex-primer ministre francès Manuel Valls contra Laura Borràs i Pere Aragonès per haver-lo acusat de “deportador” i “xenòfob”, respectivament, va trobar rèplica immediata en l’acte de Junts celebrat ahir al vespre a Figueres. “Posi les querelles que vulgui, no em farà callar; vostè està condemnat pel Tribunal de Drets Humans per haver deportat persones i jo li ho recordaré sempre que calgui”, asseverava la candidata.

En aquest sentit, Borràs també va acusar els comuns d’estar “molt obsessionats” a veure la ultradreta arreu “menys quan la tenen al damunt”, amb referència als vots que van rebre del partit de Valls per fer Ada Colau alcaldessa de Barcelona en les últimes eleccions municipals.

Borràs va recriminar l’ús de la ultradreta que estan fent partits com ara el PSOE i els comuns. Al candidat socialista, Salvador Illa, li recordava els elogis del president Pedro Sánchez cap al partit de Vox per haver permès aprovar el pressupost. “I mentrestant Illa encara no diu si acceptaria els vots de la ultradreta per arribar a la presidència”, hi afegia la candidata de Junts.

Als dos partits, protagonistes ahir dels dards de Junts, els va acusar de rebre “el suport impúdic de diverses forces, des de Vox fins a Cs, passant pel PP, que si alguna cosa tenen en comú és l’animadversió més visceral cap a una Catalunya que gosi ser alguna cosa més que una comunitat autònoma”, els va etzibar. Per a tots ells, segons la candidata de Junts, “la llengua és una nosa; la cultura, una broma, i les institucions, una mentida”, i per això es va comprometre a lluitar per les tres coses si arriba a la presidència de la Generalitat. Borràs lamentava que un cop més hagin de sortir en defensa dels mitjans de comunicació catalans després de les diatribes socialistes per acusar TV3 de manipular. “Ho diu el partit que no ha tingut escrúpols per usar el CIS de manera electoralista per fer veure que el PSC no es desinfla. Ells que s’han fet vestits a mida”, denunciava. “Aquests sí que fan ferum de naftalina i estan passats de moda”, hi va afegir.

El feminisme de Calvo

Borràs, que va estar acompanyada de nou per Carles Puigdemont, també va criticar durament les paraules de la vicepresidenta espanyola, Carmen Calvo, que acusava el moviment independentista de “descuidar les dones catalanes”. La candidata li replicava que no es pot “banalitzar” la lluita contra la violència masclista. “Que no pateixi Illa, que no només som dones i catalanes, sinó que som tan feministes que estem treballant perquè una dona es converteixi en presidenta de la Generalitat per primera vegada”, objectiu que és “la millor política d’igualtat”, afirmava Borràs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.