Política

Crida d’ERC als joves a evitar l’avenç de l’ultradreta

Aragonès, Rovira i Romeva coincideixen a conscienciar la joventut del perill de no acostar-se a votar

Alerten que Vox no reediti la maniobra que Valls va fer per evitar l’alcaldia de Maragall

Els republicans van dedicar la jornada d’ahir als joves, perquè consideren clau mobilitzar l’electorat d’entre 18 i 30 anys per mirar de frenar la ultradreta i la seva capacitat d’influència sobre els partits unionistes i la possibilitat que els vots de Vox facin president els candidats d’altres partits. El cap de llista, Pere Aragonès, va convocar-ne una trentena en un acte a la Nau Bostik de Barcelona, epicentre de creadors i joves artistes, i força més ho van seguir en línia. La secretària general d’ERC, Marta Rovira, i l’exconseller empresonat Raül Romeva el van acompanyar per mirar de conscienciar la joventut.

Aragonès reclama als catalans i, especialment, a la gent jove “fer impossible que l’extrema dreta tingui la possibilitat de condicionar les institucions de Catalunya”. El líder republicà va recordar el cas de la ciutat de Barcelona, on els vots de Manuel Valls –llavors elegit per Ciutadans– van acabar evitant l’accés a l’alcaldia d’Ernest Maragall en benefici d’Ada Colau i els comuns. “Avui, l’operació Valls és l’operació Vox”, va alertar Aragonès, vist que l’extrema dreta votarà Salvador Illa si d’ells depèn la presidència. Precisament ahir, en una protesta contra un acte de Vox a Tarragona, els Mossos d’Esquadra van denunciar la regidora de Districtes republicana de la ciutat, Paula Varas. Els concentrats protestaven per la sobreprotecció a Vox i Varas hauria sortit un moment del cordó policial fixat, fet per què va ser denunciada pels agents. No va ser l’únic incident d’ahir en un míting de Vox. A Vic, també va caldre un gran desplegament per permetre’l.

Pel que fa al futur del país, el cap de llista d’ERC i Marta Rovira van recordar el referèndum de l’1-O però també la repressió posterior com a exemples que “l’Estat no ens ha aturat ni ho farà en el futur”. Tot i la crida, Rovira admet que potser encara no existeixen les “condicions per a l’embat” contra l’Estat, de forma que caldrà esperar el moment per a plasmar la nova república, perquè “no hi ha dreceres per aconseguir la independència”.

LA FRASE

Cal plantar cara al feixisme i frenar l’extrema dreta. Avui, l’operació Valls és l’operació Vox
Pere Aragonès
cap de llista d’erc


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia