Política

Els comuns, “preocupats” perquè Lucena o Canadell tinguin càrrecs al govern

Joan Carles Gallego creu que engegarien “infraestructures innecessàries”

Albiach denuncia que JxCat “insulta” els comuns per “por de perdre el control” del govern

El número dos de la llista d’En Comú Podem als comicis del 14-F, Joan Carles Gallego, ha admès que està “preocupat” per què el conseller delegat d’Aena, Maurici Lucena, o l’expresident de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, es converteixin en alts càrrecs en un futur govern de la Generalitat.

Així ho ha assenyalat aquest diumenge als mitjans al Prat de Llobregat (Baix Llobregat), durant una visita al costat del ministre de Consum, Alberto Garzón.

“Estem preocupats per algunes propostes que es comencen a escoltar”, ha advertit Gallego en relació a la intenció del candidat del PSC, Salvador Illa, de nomenar Lucena vicepresident econòmic si arriba a la presidència de la Generalitat després de les eleccions catalanes del 14 de febrer.

Gallego s’ha referit en termes similars a la possibilitat que el número tres de JxCat, Joan Canadell, es converteixi en conseller d’Economia la seva formació aconsegueix tornar a governar.

Segons ell, aquests eventuals consellers engegarien “infraestructures innecessàries”.

“Creiem que ni Lucena ni Canadell poden liderar un projecte de transformació econòmica en aquest país i que (els seus nomenaments) posarien en perill models com el del Parc Agrari perquè farien una aposta de grans infraestructures innecessàries en aquests moments”.

El candidat dels comuns ha apostat així per consolidar el model del Parc Agrari en contraposició a l’ampliació de l’Aeroport de Barcelona. “Cal articular Catalunya de forma més equilibrada. No necessitem desenvolupar l’aeroport del Prat, sinó una xarxa aeroportuària que tingui en compte també el de Girona i el de Reus”, ha assenyalat.

En un altre acte dels comuns, aquest diumenge a Lloret de Mar, la cap de llista de la formació, Jéssica Albiach, ha acusat JxCat de “fer-se els progressistes” i d’“insultar” els comuns perquè estan “nerviosos”.

“Venen els de sempre, es posen una jaqueta de cuir per fer-se els progressistes i venen a insultar-nos per por a perdre el control del govern de la Generalitat”, ha assegurat.

Albiach ha fet una crida a aconseguir un govern d’esquerres com el de l’Estat o l’Ajuntament de Barcelona i ha remarcat que “no és un caprici sinó una necessitat”.

Per la seva banda, la candidata dels comuns per Girona, Rosa Lluch, ha garantit que cada vot a En Comú Podem a la demarcació “allunya més la ultradreta” d’obtenir representació al Parlament al territori.

El ministre de Consum, Alberto Garzón, ha demanat que el 14-F es recordi que “mentre el PP feia retallades socials amb beneficis per a les elits” alguns partits ara independentistes “subscrivien les polítiques”. De fet, ha apuntat que “probablement sense aquest suport [les retallades] no haurien pogut tirar endavant”.

Garzón ha dit que ara cal “revertir” el procés de pèrdua de drets i ha garantit que el seu “objectiu prioritari” és revertir les retallades acumulades” al llarg dels anys. “Volem posar al centre la vida”, ha insistit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

L’ofensiva israeliana ha deixat almenys 10.000 discapacitats a la Franja

barcelona
política

L’AMI reclama treballar per la independència “mani qui mani” a la Generalitat

barcelona
política

Turull retreu al PSOE que condicioni la millora del finançament a la investidura d’Illa

barcelona
Memòria democràtica

Manresa homenatja la historiadora Rosa Toran

Manresa
estats units

El ‘New York Times’ demana que Biden es retiri de la cursa electoral

barcelona
kenya

Almenys trenta persones van morir en les protestes contra el govern

barcelona
política

Rovira dona un mes de marge per arribar a un preacord d’investidura

barcelona
iran

El candidat reformista i l’ultraconservador disputaran la segona volta de les presidencials

barcelona
guerra a gaza

Dos terços dels israelians creuen que Netanyahu hauria de deixar la política

barcelona