Política

Ni ajornar els resultats del 14-F ni repetir els comicis

El govern manté que no hi haurà dificultats per constituir les meses i que són segures

Creix fins a 25.540 el nombre de persones que han al·legat per no formar-ne part

El govern no preveu ajornar la proclamació dels resultats del 14-F perquè algunes meses electorals no s’hagin pogut constituir ni que una falta d’entesa entre les formacions impossibiliti formar govern i s’hagin de tornar a convocar. Són dos escenaris que la consellera de la Presidència i portaveu, Meritxell Budó, va descartar ahir després de la reunió del Consell Executiu. Budó va apel·lar als protocols aprovats per garantir que les eleccions són “segures” per als electors i els membres de les meses, i va insistir que un 99% d’aquestes meses a hores d’ara es poden constituir. El director general de Participació i Processos Electorals, Ismael Peña-López, també veia poc probable ajornar els resultats perquè haurien d’afectar entre 200 i 300 meses de les 1.139 que s’han de constituir.

Mentrestant, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va actualitzar les dades del nombre d’al·legacions presentades per no formar-ne part i que puja a 25.540, el que suposa més d’un 30% del nombre total de titulars i suplents sortejats.

Correus també va notificar que 191.500 persones ja han votat des dels seus domicilis i a les oficines, cosa que significa un 67,3% de les 284.634 persones que ho van sol·licitar.

Budó censura la “provocació” de Vox

La consellera de la Presidència i portaveu del govern, Meritxell Budó, va lamentar ahir que Vox hagi decidir “passar dels actes polítics a la provocació” en els últims dies després d’haver-se registrat protestes contra la formació a poblacions com ara Vic, Salt, Valls, Manresa o Terrassa, entra d’altres. La consellera va assegurar que Vox “no està atenent les instruccions dels cossos de seguretat” i que amb la seva actuació està posant en risc “la seva seguretat, la dels manifestants” i la dels cossos policials, i va reclamar “la màxima responsabilitat de tothom”. Els Mossos van consultar ahir la junta electoral sobre l’incompliment de la formació dels protocols contra la Covid-19.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.