Política

Unicef reclama als partits del 14-F que les polítiques d’infància siguin una prioritat

L’entitat assegura que la crisi de la Covid-19 pot generar un augment de la pobresa infantil i problemes mentals

Posa en marxa un fil de Twitter per a què els infants puguin preguntar directament als candidats

El Comitè Catalunya d’Unicef ha fet arribar als partits polítics que es presenten a les eleccions de diumenge les seves propostes d’infància per a què siguin assumides. Unicef reclama que “les polítiques d’infància siguin una prioritat, tant durant el debat electoral d’aquests dies com al llarg de tota la legislatura, especialment ara que ens trobem en una situació d’emergència social i sanitària per la pandèmia de la COVID-19 i les seves conseqüències que afecten de ple a la infància”. Unicef indica que “tot apunta que la crisi que vivim està provocant un augment de la pobresa infantil, més problemes de salut mental i l’agudització de les desigualtats”.

Concretament, Unicef demana als partits transformar la realitat dels nens, nenes i adolescents exposats a la pobresa i a l’exclusió social a través d’un pla de lluita contra la pobresa infantil, dotat dels recursos pressupostaris necessaris, i comptar amb una prestació econòmica a favor dels infants i adolescents que cobreixi les seves necessitats; disposar d’un pla específic d’atenció a la salut mental d’infants i adolescents que, també, doni resposta a les conseqüències de la COVID-19 i d’un pla de reforç de l’atenció primària pediàtrica.

A més, també els reclama impulsar un pacte que augmenti i blindi la inversió en educació i garanteixi la gratuïtat real de l’ensenyament, amb especial atenció als infants i adolescents amb necessitats educatives especials i els centres d’alta complexitat, alhora que s’assegura l’accés de tots els infants a l’educació en línia, que s’avaluï l’impacte de les normes sobre els infants, els adolescents i els seus drets com a mecanisme imprescindible per tenir-los en compte en tot moment i garantir una adequada presa de decisions, i formar sobre els drets de la infància i l’adolescència tant a professionals com també a infants i adolescents.

Les propostes que Unicef ha fet arribar als partits també reclamen garantir la participació dels menors per avançar en el compliment dels seus drets, disposar d’un pla per fomentar una cultura de la participació genuïna a tots els nivells i esferes de la seva vida –a l’àmbit educatiu, comunitari i en el sistema de protecció- prèvia cartografia de la participació infantil i adolescent a Catalunya, avançar en un sistema de protecció de la infància més garantista on la cura i el bon tracte estiguin al centre, especialment en el cas dels infants migrants no acompanyats i augmentar la dotació econòmica de l’Ajuda Oficial al Desenvolupament, per tal d’arribar al 0,7% i que no es vegi reduïda per canvis polítics o en moments de crisi econòmica.

Participació a xarxes socials

Per facilitar que els infants puguin participar en el debat electoral, Unicef ha posat en marxa una acció digital que consisteix en què, a través del perfil de Twitter d’UNICEF Comitè Catalunya , nois i noies publiquin les seves vídeopreguntes sobre temes del seu interès als i a les líders dels partits, i aquests els puguin respondre en el mateix canal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.