Política

El Senat dels EUA absol Trump de l’‘impeachment’ per l’assalt al Capitoli

L’expresident dels Estats Units, Donald Trump, ha quedat absolt pel Senat dels Estats Units del procés d’impeachment engegat contra ell després de l’assalt al Capitoli el 6 de gener acusat d’incitació a la violència.

Tothom esperava que el tràmit acabés ràpidament, però en un gir de guió inesperat ha posat intriga a un procés que ha acabat amb el resultat esperat.

Els fiscals demòcrates han demanat la citació de testimonis, un fet que semblava totalment descartat i el Senat, amb el vot de cinc republicans, ha acceptat la proposta .

La defensa de Trump ha reiterat que l’expresident no va fer una crida a la violència que va haver-hi al Congrés i que, per tant, no es pot demostrar que va voler la insurrecció de què l’acusen.

Al final, per encaminar el procés cap al desenllaç esperat: tot i que 7 senadors republicans s’han alineat amb el bloc demòcrata, no n’hi ha hagut prou per condemnar Trump per incitació a la insurrecció i, amb això, desqualificar-lo perquè pugui aspirar a cap altre càrrec públic en un futur. La votació d’aquest dissabte ha registrat 57 vots a favor de condemnar-lo i 43 en contra, sense aconseguir doncs la majoria necessària per tirar endavant el procés d’impeachment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia