Política

Rufián defensa que el resultat del 14-F “reafirma” l’estratègia d’ERC a Madrid

El portaveu dels republicans al Congrés sosté que cal formar un Govern “amb molta gent” i amb “predominança d’esquerres”

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que el resultat del 14-F “reafirma” l’estratègia i la forma de fer política dels republicans a Madrid. Rufián ha afirmat que cal convocar la taula de diàleg i que ERC seguirà estant “al costat de qualsevol iniciativa per dignificar la vida de la gent”.

Sobre la formació de Govern a Catalunya, Rufián ha argumentat que cal “enriquir l’aritmètica governamental” afegint CUP i comuns a l’executiu per superar les tensions amb JxCat.

“Necessitem un Govern amb molta gent” i amb una “predominança d’esquerres”, ha dit aquest dimarts al matí en una entrevista a ’TVE’.

Rufián ha esperat “molt” de la CUP i ha esperat “que facin un pas endavant” i assumeixin gestionar. Pel que fa als comuns, el portaveu d’ERC al Congrés ha dit que és “gairebé imprescindible” que també s’hi sumin.

Segons Rufián, les diferències entre ERC i JxCat són similars a les del PSOE i Unides Podem a Madrid i no poden obviar els 32 diputats d’aquest espai polític.

Tanmateix, el líder d’ERC a Madrid ha defensat que cal “decantar la balança” a l’esquerra dins del Govern amb la inclusió de CUP i comuns.

Pel que fa a la voluntat del candidat del PSC i guanyador dels comicis, Salvador Illa, de presentar-se a la investidura, Rufián ha esperat que no ho faci “perquè no té suports” i seria “un brindis al sol”.

“Convindria una negociació ràpida de l’espai independentista perquè no es doni lloc a això”, ha afirmat.

Rufián ha remarcat la importància que ERC hagi quedat per davant de JxCat en el bloc independentista, ja que implica avalar “la via política, el diàleg, el realisme” i la defensa que “la confrontació sense fonaments només porta a la frustració”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]