Política

El jutge imputa a Ripoll cinc delictes, però el deixa en llibertat sense fiança

La direcció del PP d'Alacant subratlla la confiança en el seu líder, que anuncia accions legals en la seua defensa

Després de declarar durant més d'una hora davant el jutjat de primera instància número 3 d'Oriola, el president de la Diputació d'Alacant, José Joaquín Ripoll, va eixir anit en llibertat sense fiança però imputat pels delictes de suborn, frau, tràfic d'influències, revelació de secrets i activitat prohibida a funcionaris. El titular del jutjat, Carlos San Martín, va desestimar la petició que havia fet el fiscal Anticorrupció d'Alacant, Felipe Briones, d'una fiança de 500.000 euros per a eludir la presó.

En una roda de premsa posterior a la seu de la Diputació, Ripoll va assegurar que, durant la seua compareixença, el jutge li havia informat que no hi havia una citació judicial i que, per tant, podia negar-se a declarar. Això no obstant, Ripoll va decidir respondre a les preguntes.

Sobre els fets, va assegurar que desconeixia quins assumptes van motivar la seua compareixença judicial. A més, va insistir que, com que s'havia declarat el secret de sumari, tampoc no havia sigut informat sobre els càrrecs que pesen sobre ell. «No sé res de les diligències i, per tant, ni dels fets ni el perquè de la investigació», va subratllar Ripoll, que va anunciar accions legals en la seua defensa quan s'alce el secret del sumari.

El líder del PP a les comarques valencianes del sud té el suport incondicional del zaplanista comitè de direcció de la demarcació, que es va afanyar a manifestar «més que mai la plena confiança en la innocència de Ripoll i del partit a Alacant».

La direcció alacantina també va reclamar «respecte per la presumpció d'innocència i a les normes que regeixen l'Estat de dret i la independència del poder judicial».

Ripoll és un dels onze detinguts despús-ahir en el marc de l'operació Brugal que investiga les irregularitats en la concessió del pla de tractament de residus a la comarca del Baix Segura. Tots els detinguts que van declarar ahir, cinc en total, van ser imputats. L'últim a eixir del jutjat va ser Enrique Ortiz, l'empresari beneficiat amb l'adjudicació del pla comarcal de residus i situat al centre de la investigació policial. El fiscal havia sol·licitat per a Ortiz —a qui el magistrat San Martín li imputa els delictes de frau i suborn— una fiança de 800.000 euros, que també va ser desestimada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.