Política

Illa considera que la presidència del Parlament correspon al PSC per guanyar les eleccions

El candidat socialista a la Generalitat de Catalunya confirma que presentaran la candidatura d’Eva Granados

El candidat del PSC a la Generalitat, Salvador Illa, ha considerat aquest dijous que els correspon ostentar la presidència del Parlament per haver guanyat les eleccions del 14 de febrer.

Concretament, en declaracions a RAC1, Illa ha confirmat que presentaran demà, en la sessió constitutiva de la XIII legislatura, la candidatura d’Eva Granados per presidir el Parlament.

Aquestes declaracions es produeixen el mateix dia en què JxCat ha reunit la seva executiva per decidir qui es postularà a presidir el Parlament després de la pressió rebuda per ERC i la CUP perquè concreti el nom de la persona que encapçalarà la candidatura.

Sobre aquest tema, Illa ha retret als partits independentistes que hagin dit que volien “anar ràpid” a l’hora de formar un Govern i que estiguin esgotant els terminis, encara que ha dit que no el sorprèn.

El candidat socialista a la Generalitat s’ha mostrat partidari d’una Mesa que reflecteixi “la pluralitat de la cambra” catalana, i ha apuntat que el PSC presideixi el Parlament garantiria “els debats” però evitaria la confrontació “amb l’estat de dret”.

Així mateix, Illa ha insistit en la seva voluntat de presentar-se a la investidura per ser president de la Generalitat ja que té la “legitimitat” i la “obligació moral” de fer-ho, i ha anunciat que ha mantingut “contactes discrets” amb totes les formacions excepte Vox per explorar els seus suports a la investidura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia