Política

La Moncloa afirma que hi ha acord entre Sánchez i Iglesias sobre els canvis en el govern espanyol

El president i el vicepresident segon han mantingut una “reunió breu” després del Consell de Ministres

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el vicepresident segon, Pablo Iglesias, han mantingut una “reunió breu” aquest dimarts després del Consell de Ministres. Es tracta de la primera trobada entre tots dos després que Iglesias anunciés que abandona l’executiu per presentar-se a les eleccions madrilenyes. Fonts del Palau de la Moncloa han explicat que “ambdós consideren que hi ha acord en els canvis que s’han de fer” i que “només falta rematar alguns detalls en base a l’acord de coalició”. Iglesias va proposar que la ministra de Treball, Yolanda Díaz, assumís la vicepresidència i que Ione Belarra passés a ser ministra d’Afers Socials.

No hi haurà canvi de rumb

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha afirmat aquest dimarts que la sortida de Pablo Iglesias del govern espanyol no farà “variar el rumb” de l’executiu. Segons Montero, el govern espanyol té “clara” la línia d’actuació en base a l’acord entre les dues formacions, “que consisteix en no deixar ningú enrere” i en aprovar “mesures ambicioses”. A la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Montero també ha recordat que els partits polítics han de tenir “un compromís real amb el pacte democràtic” i han de fer complir els acords que van signar en contra del transfuguisme” L’incompliment d’aquests pactes no és la millor carta de presentació per al conjunt de la societat”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia