Política

Els tres diputats expulsats de Vox votaran en contra de la moció de censura

L’anunci confirma el fracàs de la maniobra per descavalcar López Miras

La iniciativa només té el suport de 21 dels 23 diputats necessaris perquè prosperi

Els tres diputats del parlament de Múrcia expulsats de Vox votaran en contra de la moció de censura del PSOE i Cs.

El portaveu dels tres parlamentaris, Juan José Liarte, ha confirmat que votaran no a la moció de censura perquè consideren “il·lusionant” el projecte del PP d’“unificació del centre dreta”.

Segons les seves paraules, aquesta unificació “ha de començar a la Regió de Múrcia per al reste d’Espanya”.

En declaracions posteriors als mitjans, Liarte ha admès que una altra de les claus del seu acord amb el PP ha estat la promesa de “garantir la llibertat dels pares de triar l’educació dels fills”, en al·lusió a la proposta del vet parental de Vox.

El diputat ha descartat que l’entrada al govern sigui una condició necessària perquè mantinguin el suport a López Miras, però tampoc ho ha descartat.

L’anunci confirma el fracàs de la moció de censura contra el president de la Comunitat, el popular Fernando López Miras, que es debat aquest dimecres i es votarà dijous. La iniciativa està condemnada a decaure perquè només té confirmats els 17 vots del PSOE, els 2 de Podem i 2 dels 6 parlamentaris de Cs, que sumen 21 dels 23 necessaris perquè el vot de  censura prosperi.

López Miras també mantindrà el càrrec de president gràcies al vot dels tres diputats trànsfugues de Cs que malgrat haver signat la moció de censura van anunciar el vot en contra i la seva integració a l’executiu del PP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia