Política

La Moncloa avisa el nou govern que no generi “expectatives impossibles”: “No ens agradaria un déjà-vu”

Montero recorda que el seu govern sempre ha estat clar a l’hora de marcar “els límits del diàleg”

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha advertit aquest dimarts ERC, JxCAT i la CUP que el nou govern de la Generalitat que surti de les negociacions que mantenen no ha de generar “expectatives impossibles en el nostre ordre constitucional i legal”. El govern espanyol, ha dit, “sempre ha tingut els peus a terra i ha estat ferm a l’hora de marcar els límits del diàleg”, i “no ens agradaria un ’déjà-vu’ a la política catalana, una fugida cap endavant sense abordar els grans reptes que tenen els catalans”.

Segons Montero, el govern espanyol sempre ha apostat pel “retrobament” i el “diàleg” per “deixar enrere una situació que està durant massa” i “que no te perspectiva de donar pas a res positiu”.

En aquest sentit ha afirmat que l’executiu espanyol s’ha feixat com a prioritats la vacunació, la recuperació, la protecció social, i “la quarta matèria era el retrobament perquè no hi hagi un problema de convivència” a Catalunya.

“Per això demanem al govern que surti del diàleg entre les formacions polítiques aquesta capacitat de dialogar en democràcia, de retrobar-nos i no generar expectatives impossibles en el nostre ordre constitucional i legal”, ha dit.

Segons Montero, el govern espanyol “sempre ha tingut els peus a terra i ha estat ferm a l’hora de marcar els límits del diàleg i “no ens agradaria un ’déjà-vu’ a la política catalana, una fugida cap endavant sense abordar els grans reptes que tenen els catalans”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia